Sjahin During & Bence Huszar - Livestream via Facebook vrijdag 3 april, 20.00 uur Optreden in tijden van Corona woensdag 1 april, 2020

Het is een moeilijke tijd voor muzikanten, maar elke dag komen we nieuwe initiatieven tegen die een creatieve draai geven aan de harde werkelijkheid van thuisisolatie. Een van de manieren om toch op te treden voor publiek is een live stream, liefst via een officieel kanaal met een bredere doelgroep. ercussionist Sjahin During streamt een optreden via het Vlaamse Kunstencentrum KAAP, samen met cellist Bence Huszar. Via Facebook op vrijdag 3 april vanaf 20.00 uur. Gratis en voor iedereen dus!


Normaal gesproken had Sjahin During gewoon opgetreden bij KAAP, maar uiteraard werd de show afgelast. Het Vlaamse Kunstencentrum besloot om een aantal van de gecancelde optredens toch gewoon door te laten gaan middels een live stream, en zo kun je het duoconcert van Sjahin During en cellist Bence Huszar dus toch meemaken, maar dan thuis, via Facebook.
Je gaat naar het desbetrefende Facebook event en dan kun je het concert gratis volgen.



Sjahin During
 werd geboren in Amsterdam, groeide op in Istanbul en verhuisde daarna naar Texel. Wij kennen hem vooral van zijn eigen ensembles Turqumstances, Tarhana, Afro Anatolian Tales, Namibian Tales en Arifa. Met die laatste groep is hij overigens te zien op Jazz Brugge, 13-15 november in Concertgebouw Brugge (Corona-ijs  en weder dienende). Hij werkte samen met artiesten als Aynur Doğan, Arto Tunçboyacıyan, Hasan Esen, Egin Arslan, Suren Asaduryan en Baki Duyarlar. Hij is producent en docent wereldmuziek, gespecialiseerd in slagwerk aan het conservatorium van Utrecht en diverse andere conservatoria in Nederland, en daarnaast muzikaal ook zeer actief in geboorteland Turkije.

Bence Huszar is een Hongaarse cellist. Hij begon op zesjarige leeftijd met cello studeren en heeft zich sindsdien aan het instrument toegewijd. In de loop der jaren studeerde hij bij verschillende meesters. Belangrijk in zijn ontwikkeling waren de lessen van Nederlandse cello-pionier Ernst Reijseger, die hem hielp z’n eigen muzikale taal en speelstijl te ontwikkelen. Reijseger leerde hem ook experimentele cellotechnieken en de kunst van de ritmische improvisatie. Nu richt Bence zijn aandacht op andere genres dan de klassieke westerse muziek. Zijn belangrijkste focus is muziek met een sterk ritmisch kader. Tijdens zijn professionele carrière speelde hij in heel Europa en het Midden-Oosten, met artiesten als Jahida Wehbe, Karsu Dönmez, Arifa, Mehmet Polat, Osama Abdulrasol en Marwan Fakir.


Kunstencentrum KAAP is een samensmelting van voormalige kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en De Werf (Brugge). Sinds 2017 is het één kunstencentrum dat in deze twee steden werkt rond muziek, podiumkunst, beeldende kunst en literatuur. Beide met hun eigen dynamiek, charme en troeven. Bijzonder is het eigen huislabel W.E.R.F. Records dat sinds 1993 de grenzen van jazz niet alleen verlegt, maar ook stevig overschrijdt met eigenzinnige releases waarin nieuwe samenwerkingsverbanden en muzikale versmeltingen de boventoon voeren.

Kijk op de site van KAAP voor alle live stream concerten de komende tijd, van onder anderen Bert Cools (2-4), Wim Segers (6-4), Mattias De Craene (9-4).   


meer nieuws
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024
Een persoonlijke impressie
maandag 29 januari, 2024
Monica Akihary met Boi Akih op Jazz Podium Hot House in Leiden
zaterdag 27 januari, 2024