Kasba: westers gekruide tajine-stoofpot 'Het toeval toelaten in de muziek is belangrijk' 17 april, 2011 Het Brabantse Kasba mixt raď, gnawa en chaabi met fusion, funk, rock en reggae. En niet zonder succes. De groep scoorde hits in Marokko en werkte in Nederland samen met onder anderen dj mps PILOT en DJ Idriss (van de hit Bambara). De tienkoppige groep - vijf Marokkanen, vier Nederlanders en een Macedoniër - bestaat tien jaar en presenteert op 24 april haar nieuwe cd Sodfa in Paradiso. Interview met basgitarist, zanger en steunpilaar Dieter van der Westen (1974).
Staff Benda Bilili: optimisme als overlevingsmiddel Na zegetocht en documentaire is de band sterker dan ooit 21 april, 2011 Staff Benda Bilili heeft na ontdekt te zijn in Congo inmiddels een aantal keer de wereld over getourd. Deze maand treedt de groep op tijdens Les Nuits in Botanique, Brussel en in Amsterdam en Groningen. MixedWorldMusic sprak met Renaud Barret, een van de twee filmmakers, over de zegetocht en het vervolg.
Maite Hontelé presenteert videoclip in Colombia 'La Vida Tiene Sabor' is live opgenomen in Medellin 7 april, 2011 Een jaar geleden verhuisde Maite Hontelé naar Medellin, Colombia, waar ze op het moment druk doende is een carričre als trompettist en bandleider op te bouwen. Haar eerste, fraai gestylede, videoclip is nu uit. Bekijk hem hier!
Cubop City Big Band met Edmar Castańeda De ritmische harp van de vlakte ontmoet de latinjazz 22 april, 2011 Sinds afgelopen jaar werkt de Cubop City Big Band aan een meerjarig project getiteld Otro Mundo. Na een eerste editie met als thema de Venezolaanse muziek - gast daarbij was percussionist Roberto Quintero - is het nu de beurt aan de Colombiaanse muziek.
World Music Charts Europe - april 2011 Met nieuw op nummer 1: Iness Mezel met Beyond the Trance 1 april, 2011 De 20 beste albums van de maand, gekozen door 45 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen. Beluister alvast de nummers 1 en 2 op Spotify: de albums Beyond the Trance van Iness Mezel, en Mali Denhou van Boubacar Traoré.
Surinaamse zanger Max Woiski jr. overleden Lees op MixedWorldMusic.com een van zijn laatste interviews 26 maart, 2011 Max Mackintosh is vorige week op 80-jarige leeftijd overleden. Dit heeft zijn familie maandag bekendgemaakt. Mackintosh, oftewel Max Woiski jr., was een Surinaamse zanger. Hij had in de jaren zeventig hits als Je Bent Nog Niet Gelukkig met een Mooie Vrouw en Oh Nederland Geef Me Rijst met Kouseband. De muzikant speelde met zijn orkest veel in zijn eigen club La Tropicana in Amsterdam. Mackintosh overleed in Alkmaar. Zijn familie heeft in besloten kring afscheid van hem genomen.
Topconcerten en uitgaanstips april 2011 Waar gaan we heen deze maand? 28 maart, 2011 Ook voor de maand april stelden de medewerkers van MixedWorldMusic.com een lijst tips samen van concerten die volgens hen niet gemist mogen worden. Deze maand: van de grootste salsasterren tot Tuvaanse boventoonzang en van gipsyswing tot muziek van Batwa-pygmeeën uit Rwanda.
Balkan Trafik viert eerste lustrum groots Met o.a. Boban I Marko Markovic, Goran Bregovic en Kálmán Balogh 28 maart, 2011 Van 14 tot en met 17 april is Brussel in Balkansferen tijdens de vijfde editie van Balkan Trafik. Het festival - op en rond Bozar, Paleis voor Schone Kunsten - pakt groots uit met een mix van muziek, theater, dans, film en een heuse cruise.
Niladri Kumar ontmoet State Of Monc en Niti Ranjan Op 16 april In Mixed-serie in Grounds, Rotterdam 26 maart, 2011 Hij is een geweldenaar op de elektronische ‘zitar’ en beweegt zich tussen traditionele Indiase klanken en westerse rock. Hij speelde met Talvin Singh, Zakir Hussain, Selvaganesh en John McLaughlin en komt naar Grounds voor een concert in de Mixed-serie, waar hij een speciale samenwerking aangaat met State Of Monc en Niti Ranjan Biswas.
Tweede Wereldmuziek- en Jazzgala in De Doelen Metropole Orkest met Nynke Laverman, Drums United, Rachid Kasmi, Karsü Dönmez, Alberto Caicedo en vele anderen 23 maart, 2011 Vorig jaar werd de vernieuwde Grote Zaal van De Doelen in Rotterdam geopend met het Wereldmuziek- en Jazzgala. Dit jaar wordt dit initiatief voortgezet: Het Metropole Orkest speelt met solisten Nynke Laverman, Drums United, Rachid Kasmi, Karsü Dönmez, Alberto Caicedo en vele anderen.
Zomerfestivals 2011 - de acts & de data Nieuwe acts bekend voor Lowlands en Gipsys in het Park 2 augustus, 2011 Hieronder zomerfestivals 2011. Vanaf maart gaan we jullie weer informeren over de zomerfestivals 2012!
Estrella Morente over passie en vernieuwingsplicht Flamencozangeres voor vier concerten in de Benelux 14 maart, 2011 Estrella Morente, dochter van de onlangs overleden flamencozanger Enrique Morente, komt voor vier concerten naar de Benelux. MixedWorldMusic.com sprak met de zangeres uit Granada die al op zevenjarige leeftijd optrad met de fameuze flamencogitarist Sabicas. Zelf is ze inmiddels ook een wereldberoemde ster, mede dankzij haar muzikale bijdrage aan de Oscargenomineerde film Volver, waarvoor ze het titelnummer inzong voor Penelope Cruz.