Top 11 van 2011: Fatoumata Diawara nummer 1 De MixedWorldMusic.com Top 11 van 2011 - Mixed-medewerkers kozen de beste world music albums van 201128 december, 2011 De MixedWorldMusic.com Top 11 van 2011 is samengesteld door de medewerkers van MixedWorldMusic. Zij stelden ieder hun eigen lijst samen, wat resulteerde in een gezamenlijke Top 11. De MWM-medewerkers maken je bovendien deelgenoot van hun beste, mooiste, of indrukwekkendste wereldmuziekmoment van 2011. Beluister de albums uit de Top 11 via onze Spotify-playlist.
Honderden cd-recensies tot 2012 op MixedWorldMusic.com Alle albumbesprekingen in één overzicht20 oktober, 2011 Honderden cd-recensies in één overzichtelijke lijst bij elkaar. Lees de albumbesprekingen van de recensenten van MixedWorldMusic.com. Uit ons archief! Klikken maar!
Seun Kuti gelooft in zichzelf ‘Ik wil dat de wereld me voelt, maar dat mijn volk me begrijpt’ 13 juni, 2011 Seun Kuti, de jongste zoon van de afrobeatlegende Fela, presenteerde onlangs zijn tweede plaat. Een geboren performer, getalenteerd liedjesschrijver met de geest en het engagement van zijn vader, maar ook een twintiger met een grote mond en passies voor voetbal en Amerikaanse sitcoms. Binnenkort speelt hij drie concerten in de Benelux. MixedWorldMusic zocht hem in 2011 op vlak voor een concert in Noord-Frankrijk. ‘Afrobeat is niet om te praten over je auto, je kleren of je vriendin.’ Op 5 september 2013 speelt Seun Kuti in De Roma in Antwerpen.
Afro-Antilliaanse percussie in een dance-jasje Een interview met Kuenta i Tambú-bandleider Roël Calister8 juni, 2011 We voelen Roël Calister, bandleider, percussionist, drummer en drumschoolhouder, aan de tand over zijn opzwepende percussieproject Kuenta i Tambú (KiT). KiT is begonnen als theaterproductie op basis van verhalende teksten in het Papiaments, maar heeft zich, met zijn Afro-Antilliaanse percussie in een jasje van dance, inmiddels ontwikkeld tot een enerverende podiumact voor in het clubcircuit en op festivals.
Thione Seck: een stem voor alle soorten muziek De Senegalese nachtegaal voor twee concerten in Nederland31 mei, 2011 Youssou N’Dour mag dan de koning van de mbalax zijn, qua stemgeluid en herkenbaarheid komt medeveteraan Thione Seck dicht in de buurt. Seck speelt half juni op Music Meeting in Nijmegen en in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.
Staff Benda Bilili: optimisme als overlevingsmiddel Na zegetocht en documentaire is de band sterker dan ooit21 april, 2011 Staff Benda Bilili heeft na ontdekt te zijn in Congo inmiddels een aantal keer de wereld over getourd. Deze maand treedt de groep op tijdens Les Nuits in Botanique, Brussel en in Amsterdam en Groningen. MixedWorldMusic sprak met Renaud Barret, een van de twee filmmakers, over de zegetocht en het vervolg.
Max Woiski jr. (80) interview over Ritmo Tropical 'Alle buren hingen uit de ramen: oh, Maxje gaat voor de prins spelen.'2 maart, 2011 Vanuit zijn nachtclub Tropicana op het Amsterdamse Rembrandtplein veroverde Max Woiski jr. in de jaren zestig muziekminnend Nederland. Nu is er een overzichtsbox. Patrick Meershoek interviewde voor Het Parool de tachtigjarige artiest over muziek, Hollanders, zijn vader en prins Bernhard.
Cheikh Lô's Jamm is album van het jaar 2010 De MixedWorldMusic.com Top 10 van 2010 - Mixed-medewerkers kozen de beste world music albums van 20109 december, 2010 De MixedWorldMusic.com Top 10 van 2010 is samengesteld door de medewerkers van MixedWorldMusic. Ze stelden elk hun eigen lijst samen, die resulteerde in een gezamenlijke Top 10. De MWM-medewerkers becommentariëren elk de keuze van hun nummer één. Beluister de albums uit de Top 10 via onze Spotify Playlist.
AfroCubism: er is meer tussen Cuba en Mali Ronkende recensies vergeten kritisch te zijn26 oktober, 2010 Met veel tromgeroffel wordt de nieuwe plaat van World Circuit aangekondigd: AfroCubism, het langverwachte album waarop Cubanen en Malinezen met elkaar aan het musiceren slaan. Het lijkt alsof de pers unaniem besloten heeft dit project klakkeloos te steunen. Een analyse.
Youssou N'Dour en reggae: 'Het is een verbond' Dakar - Kingston concerten in Groningen en Eindhoven eind oktober24 september, 2010 Aan de vooravond van twee concerten in het teken van zijn nieuwe album 'Dakar - Kingston' spreken we Youssou N’Dour aan de telefoon. Hij is thuis in Dakar tussen twee delen van de tournee. In het eerste deel speelde hij al in de Amsterdamse Melkweg; binnenkort doet hij Eindhoven en Groningen aan. Een terugblik op het zes jaar lang verkennen van andere muziekculturen.
Keiharde salsa uit New York, mét een boodschap Self-made men van La Excelencia populairder dan ooit23 juni, 2012 De jonge, energieke band La Excelencia, momenteel een van de meest gewilde salsa-acts, brak in 2006 door met het album ‘Salsa con Conciencia’. In de 'salsa dura' van de groep klinken de rauwe klanken van de Big Apple door naast de Afrikaanse salsaroots en de Fania-sound uit de jaren zeventig. Live laten de twaalf bandleden de salsavonken van het podium vliegen. Maar ook de boodschap is belangrijk.

Roberto Fonseca en de spirituele connectie Spectaculaire Afro-Cubaanse jazz van een muzikale duizendpoot15 oktober, 2010 Ritmisch, veelzijdig en sterk, met een spirituele component en veel gevoel voor show, zo zou je het spel van de Cubaanse pianist Roberto Fonseca kunnen omschrijven. MixedWorldMusic.com spak met de veelzijdige muzikant in de Mixed Media Lounge tijdens Music Meeting 2010. (Fonseca komt 5 augustus 2012 naar het Esperanzah festival in Floreffe en staat 24 oktober 2012 in het Bimhuis, Amsterdam)