Carmen Souza naar Eindhoven op zaterdag 12 januari Ze speelt haar album Creology dinsdag 18 december, 2018

Vorig jaar bracht de in Lissabon geboren Kaapverdische zangeres Carmen Souza haar veelgeprezen album Creology uit. Materiaal van dat album en ongetwijfeld een 'best of' uit haar carrière gaat ze laten horen tijdens het concert in Muziekgebouw Eindhoven op 12 januari, het enige concert in de Benelux.


'De Portugese zangeres met Kaapverdische roots Carmen Souza heeft het allemaal', schreef Mixed-redacteur Ton Maas in 2008 in de Volkskrant: 'ijzersterk repertoire, een soepele en wendbare stem die moeiteloos door alle registers glijdt en een volkomen ontspannen podiumpresentatie. (...) Met enkele ontwapenende en geestige ontboezemingen over haar privéleven weet ze een zaal binnen de kortste keren om te toveren tot een intieme huiskamer.'

 

Flexibele stem
Sindsdien is er veel gebeurd: diverse tournees en drie studio-albums Protegid, Kachupada en Epistola. Over die laatste plaat schreef Bas Springer in zijn recensie voor MixedWorldMusic: 'Carmen Souza en de Portugese bassist en producent Theo Pascal spelen al dertien jaar samen. Dit perfect op elkaar ingespeelde stel mengt Kaapverdische ritmes zoals mornafunaná en batuk met jazz. Carmen Souza beschikt over een uiterst opvallende, flexibele stem waar een lichte rasp doorheen klinkt.'

Creology
Op haar nieuwste album ‘Creology’ neemt ze de luisteraar mee op een reis door de geschiedenis van creoolse muziek. Op Spotify kun je luisteren naar een versie waarin ze elk nummer voorafgaand aan de track uitlegt. Boeiend! 


In  onderstaande video krijg je een mooi beeld van het album Creology, waarin Souza oude en nieuwe Creoolse tradities wil verenigen.  



Concert
zaterdag 12 januari, Muziekgebouw Eindhoven. 
Voor tickets, klik hier. 


meer nieuws
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024
Een persoonlijke impressie
maandag 29 januari, 2024
Monica Akihary met Boi Akih op Jazz Podium Hot House in Leiden
zaterdag 27 januari, 2024