Mixed Media Lounge op Houtfestival Haarlem zondag 17 juni Met The Veloptian Solitude, Nizar Rohana trio en Sabir Khan & Heiko Dijker zaterdag 2 juni, 2018

Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 17 juni 2017 van 12.00 - 23.00 uur! De 33e editie! Als altijd muziek op vier podia. Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. Dit keer zijn we te vinden op het kleine podium vóór het grote Houtpodium. We doen daar live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Lees hier alles over het programma op alle vier de podia en in de Mixed Media Lounge. 


Het Houtfestival is een inspirerende en interactieve ontmoetingsplek waar verhalen van over de hele wereld volop gedeeld worden en betekenis krijgen voor jong en oud. Om dit te bereiken wordt ook dit jaar weer een bomvol programma met zeer gevarieerde muziek neergezet.


MIXED MEDIA LOUNGE OP HET HOUTPODIUM
MixedWorldMusic is daar graag bij en interviewt de festivalartiesten vooraf of na hun eigenlijke concert. 

14.10-14.25 Bas Springer interviewt NIZAR ROHANA TRIO

16.10-16.25 Ton Maas interviewt THE VENOPIAN SOLITUDE 

18.10-18.25 Ton Maas interviewt SABIR KHAN & HEIKO DIJKER 


De Mixed Media Lounge artiesten
Live-interviews en akoestische miniconcerten van de festivalartiesten


NIZAR ROHANA TRIO (Palestina)
Nizar Rohana wordt tot de allerbeste ûdspelers ter wereld gerekend. Hij woont sinds vijf jaar in Nederland. Zijn eigen composities klinken hedendaags en fris, maar zonder de kenmerkende, authentieke ‘taal’ van de ud te verliezen. Hij speelt een trioconcert met Matyas Szandai, contrabas en Udo Demandt, percussie aan zijn zijde. 


THE VENOPIAN SOLITUDE
(Maleisië)
De gehoofddoekte Suiko Takahara alias Taka publiceerde aanvankelijk publiceerde zij haar nummers alleen op het internet, via youtube en bandcamp, en langzaam maar zeker creëerde zij op deze manier een steeds grotere following. Na het uitbrengen van haar debuutalbum besloot zij niet meer solo op te treden maar met een volledige band. Met deze formatie zijn zij voor het eerst in Nederland te zien. The Venopian Solitude maakt een vreemdsoortige vorm van elektronische popmuziek, waarin keyboard, sampler, gitaren en allerhande percussie versmelten tot een intrigerende en avantgardistische mix, waarin elementen vanuit de pop, indie, hiphop, rock en traditionele Maleisische muziek terug te vinden zijn. 


SABIR KHAN & HEIKO DIJKER
(India, NL)
De sarangi is een strijkinstrument uit India. Sabir Khan is een absolute meester op dit prachtige instrument. In zijn stijl spelen zowel melodie als ritme een grote rol. Hij wordt begeleid door de Nederlandse tablaspeler Heiko Dijker. Samen brengen ze een programma van klassieke Indiase muziek.


Nog veel meer tijdens het Houtfestival


Op het grote Houtpodium treden de volgende formaties op:
Super Parquet (Frankrijk) 
Rizan Said (Syrië)
Memo Pimiento Electric Orchestra 
Arp Frique & Family 
en dj's DJ Matrub en DJ mps PILOT

Op het intieme Grenzenloos podium kun je de vogende groepen zien spelen: 
Hierboven al genoemde Nizar Rohana, The Veloptian Solitude en Sabir Khan en Heiko Dijker, maar ook Spinifex met hun programma Soufifex. 

Klik hier voor het blokkenschema.

Blijf op de hoogte via www.houtfestival.nl en volg het festival op www.facebook.com/houtfestival of www.facebook.com/houtnacht voor het meest actuele nieuws.

 


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024