El Caribefunk
Kumbia Boruka
Septeto Trio Los Dos
Tomi y su Timbalight



Blokkenschema Festival Latino Americano Rotterdam
Festival Latino Americano Rotterdam start 23 augustus LantarenVenster presenteert film- en muziekfestival woensdag 16 augustus, 2017

Van 23 tot en met 27 augustus 2017 ademt LantarenVenster vijf dagen lang Latijns-Amerika! De tweede editie van dit film- en muziekfestival legt de focus op Cuba: het oude én nieuwe Cuba - een Cuba in transitie. Het cultuurcentrum in Rotterdam vertoont Cubaanse klassiekers en recente films. Er komen bijzondere Cubaanse gasten naar Rotterdam. In de foyer is een doorlopende tentoonstelling van Cubaanse filmaffiches te zien en zowel in de films als live in de foyer en in de concertzaal is volop Cubaanse muziek te beluisteren!  

Alle vijf dagen klinkt tijdens Festival Latino Americano Rotterdam muziek in de grote zaal en in de foyer van LantarenVenster. Woensdag 23 augustus opent El Caribefunk het festival. Donderdagavond 24 augustus is de Mexicaanse cumbia-avond met de band Kumbia Boruka. De roots van deze band liggen in de Mexicaanse stad Monterrey, de bakermat van de Mexicaanse cumbia-stijl. De vrijdag is voor het Septeto Trio Los Dos. En op zaterdagavond staat de Cubaanse feestband Tomi y su Timba Light op het podium. Het festival sluit op zondagavond 27 augustus af met het Cubaanse trio van pianist Ramón Valle.

Overige artiesten en bands die tijdens dit Latijns-Amerikaanse festival aantreden: Trio Soll y Luna, DJ Onno, Dick El Demasiado, Duo Rumbadama, Brasil Dourada, Rogerio Bicudo, DJ Palo Santo en Roffa Tango Trio.

Films
Dagelijks worden er zo’n 15 films vertoond. De film CubaJazz opent het festival en biedt interessante visies en boeiende achtergrondinformatie van zowel muzikanten als andere deskundigen over de ontwikkelingen van de latin jazz op Cuba, geïllustreerd met prachtige live opnamen.


wo 23-8 El Caribefunk
Deze Colombiaanse band combineert afro-ritmes uit het Caribisch gebied met moderne funk en soul. 

 
do 24-8 Kumbia Baruka
De roots van de negenkoppige Mexicaanse band Kumbia Boruka liggen in de Mexicaanse stad Monterrey, de bakermat van de Mexicaanse cumbia-stijl. In hun liedjes mengen de bandleden eigen composities met klassiekers van de Colombiaanse cumbia, op smaak gemaakt met een vleugje reggae, dub en latino-rock. Kumbia Boruka bracht begin april het debuutalbum La Vida Se Vive uit.

 
vr 25-8 Septeto Trio Los Dos
Septeto Trio Los Dos vertolkt de Cubaanse son uit Santiago de Cuba. De volledig traditionele bezetting bestaat uit tres, armónico gitaar, contrabas, maracas, güiro, bongo, campana, trompet en natuurlijk de clave, en natuurlijk de meerstemmige zang. 



za 26-8 Tomi y su TimbaLight
Het is een van Europa’s beste timbabands. De Cubaanse zanger Tomás Sotolongo Fuentes (Tomi) studeerde aan het Conservatorium Fernando Carnicer in Havana. Vanuit zijn klassieke (opera)achtergrond heeft hij allerlei muziekstromingen verkend, om zich uiteindelijk geheel toe te leggen op de Cubaanse salsa. In 2002 is Tomi geëmigreerd naar België. In 2010 bracht hij een aantal van de beste Europese salsamuzikanten samen en vormde de band Timbalight. In 2015 kwam het overtuigende album Camina la Habana uit.

 



zo 27-8 Ramon Valle Trio
Het trio van de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle speelt moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbij komen. Ramón Valle onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Zijn pianospel is overdonderend en expressief. Hij groeide op in Havana, Cuba en woont inmiddels 15 jaar in Nederland. Bassist Omar Rodriguez Calvo en drummer Liber Torriente begeleiden hem.


Blokkenschema
Download het blokkenschema films en muziek door te klikken op het pdf-icoon in de linkerkolom.

Programma van dag tot dag: klik hier

www.festivallatinoamericano.nl

 


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024