Zitakula op slotavond Movies that Matter Zeventig films over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld woensdag 22 maart, 2017

“Film is de waarheid in 24 beelden per seconde en mensenrechten zijn de waarheid 24 uur per dag.” Aldus Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland. Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april is er in Den Haag weer het jaarlijkse Movies that Matter, het film- en debatfestival dat begon als een activiteit van Amnesty, maar inmiddels is verzelfstandigd en goed verankerd in Den Haag, ‘de internationale stad van vrede en recht’. Voor de verschillige burgers is dit filmfestival inmiddels een vaste waarde op de agenda. Op 1 april sluit de band Zitakula het festival af in Den Haag.


Dit jaar zijn er in negen dagen zo’n zeventig films te zien over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld. We tippen hier alvast Raving Iran van de jonge Duitse filmmaker Susanne Meures (1977), over dance cultuur in Iran en The other side of hope van de Finse regisseur en grootmeester van de melancholie Aki Kaurismäki. Ook zijn er dagelijkse talkshows, debatten en interviews met internationale gasten. Het volledige programma staat hier.

MixedWorldMusic attendeert speciaal op de slotavond, zaterdag 1 april, in Theater aan het Spui in den Haag, met live de band Zitakula.
Met de mix van afrobeat, swampsoul en desertrock in combinatie met de (drietalige) zang van de Brussels-Congolese Sandy Miessi Bakomi is het gezelschap dé verrassing van de laatste tijd. Op 7 april presenteert Zitakula het nieuwe album, dus verwacht een stomende set nieuw repertoire. Luister hier naar de eerste single van het album. 

www.moviesthatmatter.nl


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024