Video Koffie als warming-up voor albumrelease Albumpresentatie 20 november in DOKA, Amsterdam vrijdag 15 november, 2013

MixedWorldMusic heeft de eer de nieuwe video van Koffie, '…h Lady', exclusief te kunnen presenteren in dit artikel. Het gelijknamige nieuwe album wordt woensdag 20 november 2013 door de band in het Amsterdamse DOKA gepresenteerd. De toegang is 5 euro - die je weer als korting terugkrijgt als je die avond het album op vinyl aanschaft.


Onversneden instrumentale afrobeat, dat is Koffie. Dat wil zeggen dat de verslavende grooves van Fela Kuti alom aanwezig zijn, en de jazz en seventies funk niet ver weg zijn. Enfin, luister en kijk zelf maar, naar Éh Lady, de nieuwe single van Koffie, exclusief hier op MixedWorldMusic.

video player


Als Koffie in de buurt is, staat het publiek meteen op de stoelen. Binnen een paar minuten grijpt de band iedereen bij z'n lurven en is er geen ontkomen aan. De afgelopen maanden hebben ze dat steeds weer laten zien op tour door Nederland, België, Hongarije en Zwitserland.

Berlijn
Ondertussen werden de opnames voor Éh Lady gemaakt 
in een voormalige DDR-garage in Berlijn waar ook muzikanten als afro-legende Ebo Taylor, Tony Allen (Fela Kuti’s drummer) en King Khan opnamen, de studio Lovelite Berlin. De sound van Koffie kwam op de oude achtsporen taperecorder van deze studio helemaal tot zijn recht.

Rauw
Drummer 
Abe van der Woude alias Otto van der Wotto: ‘We hebben nu gekozen voor een andere sound. Minder perfect, minder nieuw en meer old school.’ Percussionist Steven Brezet: ‘Die vonden we in de Lovelite-studio in Berlijn. Jochen Ströh, de sound engineer daar, heeft een perfect oor voor onze sound. Hij weet wat wij willen, en met zijn opnametechnieken laat hij het gewoon precies zo klinken als wij ons voorstellen. Rauwe drums en percussie, een rauw totaal.’ Koffie bestaat verder uit gitarist Valentijn Bannier, bassist Daniel Schotsborg, saxofonist Itai Weissman en toetsenist Alexander van Popt.

Debuut
Hun debuutalbum Koffie was al een heel overtuigend document. De productionele hand van New Cool Collective-percussionist Jos de Haas gaf het album internationale allure. We schreven: 'Ogen dicht, en je waant je ver weg van Amsterdam. In West-Afrika zou deze band niet misstaan. Ga ze vooral ook live zien. Feestje!' Het nieuwe album is al net zo sterk. Zes tracks, boordevol lekkere grooves en sterk saxwerk.

Éh Lady
Op kant A (jawel, vinyl!) de single Éh Lady, het funkrockerige Berlin Baby, en Brezet, een wilde zesachtste die de naam van de percussionist meekreeg. Kant B opent met Afro Modjo, gevolgd door het onschrijfbare ブラックコーヒー, dat een jarenzeventigfusionfeel over zich heeft, om te besluiten met Toko The Traveller, een lekkere uitluidtrack: loungy, soepel groovend.

Vinyl en digitaal
Éh Lady is vanaf 22 november te koop op vinyl en in digitale vorm. Het album wordt voorafgegaan door de gelijknamige single. De bijbehorende video bevat beelden van het opnameproces in Berlijn.

Albumpresentatie
Koffie presenteert Éh Lady woensdag 20 november in DOKA, Wibautstraat 150, Amsterdam. De kaartverkoop aan de deur geeft bezoekers 5 euro korting op de aanschaf van Éh Lady op vinyl.

Concerten
wo 20 november: DOKA, Amsterdam (officiële releaseparty Éh Lady)
za 7 december: DJS Jazzpodium, Dordrecht
zo 15 december: Perron 55, Venlo
vr 20 deccember: Patronaat, Haarlem

 

 


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
woensdag 1 december, 2021
Applaus maskeert contrast in Concertgebouw
woensdag 10 november, 2021
Slotconcert Old Roots New Routes alsnog met publiek
zondag 7 november, 2021
Een van de bijzondere showcases op de Womex 2021 in Porto
dinsdag 2 november, 2021
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
maandag 1 november, 2021
Showcases en conferentie, 27-31 oktober 2021
maandag 1 november, 2021
Inclusief een uniek concert van het Alain Pérez Quinteto
donderdag 28 oktober, 2021
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
vrijdag 1 oktober, 2021
Porto - 27 tot en met 31 oktober
zondag 19 september, 2021