Franco de Vita
Marco Antonio Solís
Calle 13 weer meest kansrijk bij Latin Grammy’s Franco de Vita, Marco Antonio Solís, Ricky Martin en Shakira ook vaak genomineerd dinsdag 20 september, 2011

Het begint misschien een beetje eentonig te worden, maar met tien nominaties is de Puerto Ricaanse formatie Calle 13 weer dé grote kanshebber van de Latin Grammy's. Voor deze twaalfde editie hebben ook de producer van Calle 13, Rafa Arcaute, en de Venezolaanse veteraan Franco de Vita, de Mexicaanse zanger Marco Antonio Solís, Maná, Ricky Martin, Shakira, Paquito D’Rivera, Ruben Blades, Don Omar en Caetano Veloso meerdere nominaties in de wacht gesleept.


door Elda Dorren

Calle 13 heeft al tien Latin Grammy’s en twee ‘gewone’ Grammy’s in de kast staan. De prijzen in de 46 categorieën worden op 10 november bekendgemaakt in het Mandalay Bay Events Center in Las Vegas. In de categorie Album van het Jaar zijn grote namen genomineerd: naast Calle 13 (Entren los Que Quieran) en Franco de Vita (En Primera Fila) ook Alex, Jorge Y Lena (Alex, Jorge Y Lena), Enrique Iglesias (Euphoria) en Shakira (Sale el Sol).

Eclectische mix
Volgens de organisatoren van de Latin Grammy Awards tonen de nominaties een ‘eclectische mix van bekende performance en creatieve professionals’. Ze schrijven op hun site: ‘The organization is dedicated to improving the quality of life and cultural conditions for latin music and its makers’. Wellicht een reactie op de huidige protesten tegen het schrappen van 31 categorieën reguliere Grammy’s, waaronder hedendaagse blues, native American music, en latinjazz.

Etnische muziek gedupeerd
Eerder dit jaar diende een groep muzikanten, waaronder Paul Simon, Carlos Santana, Cindy Blackman en Herbie Hancock, een klacht in tegen de organisatie van de Grammy’s. De groep artiesten, onder leiding van Bobby Sanabria, meent dat de etnische muziek door de organisatie op onrechtvaardige wijze gedupeerd wordt. Of er iets met de klachten gedaan wordt, is nog niet bekend.

Ga naar de site van de Latin Grammy's voor meer info en video’s.
 

meer nieuws
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024