Mdungu
Amsterdam Klezmer Band
Eric Vloeimans
Jungle Boldie
Agog
Vijf jazz- en wereldacts naar Korea Dag van de Wereldmuziek ook weer in aantocht maandag 12 september, 2011

Het bezoek van de programmeur van het Jarasum International Jazz Festival in Korea aan de Dutch Jazz & World Meeting 2010 heeft mede geresulteerd in de boeking van vijf Nederlandse jazz- en wereldmuziekacts voor de zevende editie van dit jaarlijkse festival in Gapyeong. Dit is bekend geworden in de aanloop naar de Dag van de Wereldmuziek die op 1 december in Rotterdam wordt gehouden.


Van 1 tot en met 3 oktober treden de volgende Nederlandse groepen op in Gapyeong, Korea: Agog, Amsterdam Klezmer Band, Eric Vloeimans’ Gatecrash, Jungle Boldie en Mdungu. Het festival trekt jaarlijks meer dan hondervijftigduizend bezoekers.

De Nederlandse ambassade ondersteunt dit jaar een speciaal Nederlands podium in de Festival Lounge, met speciale kleuren – waaronder veel oranje! – en een speciaal logo ter viering van de vijftigjarige diplomatieke band tussen Korea en Nederland. Tijdens het festival is er ook een speciale NL Booth, waar bezoekers informatie krijgen over de Nederlandse jazz- en werelmuziekscene.

Eerste sprekers Dag van de Wereldmuziek bekend
Op 1 december wordt in en rond het WMDC / Grounds in Rotterdam de Dag van de Wereldmuziek 2011 gehouden. Overdag vindt een informatiemarkt plaats in De Machinist, waar Nederlandse wereldmuziekgroepen de gelegenheid krijgen om zichzelf te promoten.

Genodigden en musici kunnen in WMDC deelnemen aan speeddatesessies, lezingen en debat. Daarnaast vindt er een uitgebreid showcaseprogramma plaats waarvoor 15 tot 18 groepen geselecteerd zullen worden door een externe, onafhankelijke jury. Zowel de markt als de showcases beperken zich tot in Nederland geproduceerde wereldmuziek. Het showcaseprogramma wordt samengesteld door een commissie bestaande uit experts, werkzaam als programmeur bij festivals, podia en omroepen, of als muziekjournalist. De selectiecommissie zal begin oktober de selectie bekend maken.

Keynote
Als keynote lecturer is voor het inhoudelijk deel van de dag is producer, wereldmuziekpionier en schrijver Joe Boyd inmiddels bevestigd. Boyd is auteur van White Bicycles - Making Music in the Sixties (Londen, Serpent’s Tail, 2006). Daarnaast heeft ook Bart Schneemann, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, toegezegd een lezing te houden.

www.jarasumjazz.com

www.muziekcentrumnederland.nl/wereldmuziek/home-wereldmuziek
 


meer nieuws
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024