Intimate, de nieuwste plaat van Ivan Lins
Edison Jazz Oeuvreprijs 2011 voor Ivan Lins Braziliaanse singer-songwriter ontvangt prijs in november donderdag 7 juli, 2011

Ivan Lins is de winnaar van de Edison Jazz Oeuvreprijs 2011. Dat maakte de Edison Stichting op 8 juli bekend. De prestigieuze prijs wordt in Muziekgebouw Eindhoven uitgereikt op 16 november. De 66-jarige Ivan Lins komt de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen.


De in Rio de Janeiro geboren Braziliaan heeft een enorme staat van dienst. Al tientallen jaren maakt hij het ene na het andere album, zoals Love Dance, Comecar de Novo en Velas Içadas. Zijn songs werden vertolkt door grootheden als Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Quincy Jones, George Benson, Toots Thielemans, Sergio Mendes en vele anderen.

De banden met Nederland zijn al een aantal jaren sterk door samenwerking met Josee Koning, Toots Thielemans en het Metropole Orkest. Het album dat hij opnam met dit orkest (Ivan Lins & The Metropole Orchestra) werd bekroond met een Latin Grammy Award in 2009. Zijn meest recente studioalbum Intimate is opgenomen in Nederland en hiermee vereeuwigt hij zijn liefde voor ons land. Ivan Lins heeft de latinjazz absoluut op de kaart gezet en verdient met zijn gehele oeuvre de felbegeerde Edisonprijs.

Uitreiking
Op woensdag 16 november vindt de uitreiking plaats tijdens de Edison Jazz/World in Muziekgebouw Eindhoven. Ivan Lins treedt op samen met het Metropole Orkest, evenals de winnaars van de overige categorieën van de Edisonprijzen.

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Awards. De Edison-award bestaat uit een bronzen beeld, vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. De Edison Pop, de Edison Klassiek en de Edison Jazz/World.

Zie hier een deel van de uitzending van Vrije Geluiden met Ivan Lins.
 


meer nieuws
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024