FOUTJE MixedWorldMusic.com-medewerkers tippen in maandelijkse rubriek zondag 20 februari, 2011

De medewerkers van MixedWorldMusic.com tipten de bezoekers van deze site voor het eerst in de maand oktober. Die pagina is zo goed gelezen dat we deze concert- en uitgaanstips voort gaan zetten. Wat tippen we als het beste, het meest bijzondere, het onmisbare op de Nederlandse en Belgische podia in de maand maart 2011? Vooral het begin van de maand is veelbelovend.

Boubacar Traoré

 

Na een vrij lange stilte is de charmante zanger-gitarist uit Mali terug. Zijn nieuwe album is ijzersterk. Benieuwd hoe de intensieve samenwerking met de Franse mondharmonicaspeler Vincent Bucher uitpakt.

 

2 maart Bimhuis Amsterdam, 9 maart in het Zuiderpershuis en 11 maart in Moliere, Brussel

 

 

 

Interactivo

 

Roberto Carcasses bracht in 2001 musici met verschillende achtergronden samen, wat resulteerde in de flexibele samenwerking Interactivo, een uitdrukking van het moderne Cuba. En nu eens geen son of guaracha, maar funktimba: modern Cubaans met invloeden uit reggae, rock, hiphop, jazz en soul. Hun tweede album Cubanos por el mundo dat in 2010 uitkwam, is een hommage aan alle Cubanen die er over de hele wereld verspreid zijn. Creatieve Afro-Cubaanse funk van topkwaliteit.

 

4 maart: Bimhuis, Amsterdam, 5 maart: Rasa, Utrecht

 

 

 

Shunsuke Kimura & Etsuro Ono

 

And now for something completely different: nieuwe Noord-Japanse muziek van een (tsugaru)shamisen-duo. De pittige, percussieve muziek die met deze driesnarige luit wordt gemaakt is niet traditioneel, maar pas sinds heel kort in zwang, vooral bij de jeugd. Kimura en Ono tourden al door de VS en Engeland en doen nu Nederland aan. Nieuw! Spannend.

 

6 maart: Rasa, Utrecht

 

 

 

 

 

Youssou N'Dour met Carlou D en Suzanna Owiyo

 

Zelf altijd de moeite waard natuurlijk, maar bijzonderder is dat Youssou N'Dour twee interessante singer/songwriters meebrengt: zijn landgenoot Carlou D (die vorig jaar een mooie cd uitbracht) en Suzanna Owiyo uit Kenya, voor Europa nog een te goed bewaard geheim.

 

8 maart, Bozar Brussel

 

 

 

K-Cube

 

Fins trio met onder meer de virtuoze accordeonist Kimmo Pohjonen. De aangekondigde mix van Finse liederen, jazz, electronica, rock en avant-garde prikkelt de nieuwsgierigheid.

 

 

 

10-3 Belgica, Dendermonde, 11-3 013, Tilburg, 12-3 Warande, Turnhout, 13-3 De Spil, Roeselaere, 15-3 De Oosterpoort, Groningen, 16-3 De Roma, Antwerpen, 17-3 CC Stroming, Evergem, 18-3 CC Ter Dilft, Bornem, 19-3 CC Ter Vesten, Beveren, 20-3 CC De Mol, Lier, 21-3 CC Leopoldsburg, Leopoldsburg

 

 

 

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba

 

Reden: hoe vaak je ze ook al gezien hebt, de energie en stuwende groove van deze roots-band is onweerstaanbaar. Hoe eeuwenoude sounds je anno 2011 nog steeds kunnen opzwepen ! 

 

11-3 in KIT en 12-3 in RASA. 

 

 

 

Gato Loco 

 

Met hun New Yorkse Psycho-Mambo zal Gato Loco (de gekke Hond) onder leiding van Stefan Zeniuk zowel liefhebbers van Latijns-Amerikaanse muziek als ook Jazz en Funk publiek fascineren.  Met een bijzondere lineup (tuba in combinatie met bas, en veel percussie en drums) en een impulsieve show verassen ze hun publiek met een nieuwe, wel uiterst dansbare stijl. Wel niets voor fans van traditionele Cubaanse muziek!

 

Zaterdag 12 maart, 20:30 Grounds

 

 

 

Juglares y Reyes del Vallenato
Vallenato, afkomstig van de Caribische kust, is naast Cumbia en Salsa de bekendste muziekstijl uit Colombia. Juglares waren een soort van rondreizende troubadours die hun verhalen vertelden. Kenmerkend voor vallenato zijn vandaag de virtuoze accordeonspelers. In het Rasa zullen de accordeon-koningen Náfer Durán en Oscar Ospino het publiek door hun spel mee op een reis naar het zonnige Colombia nemen. Een aanrader voor iedereen die dacht dat het Accordeon alleen in de Alpenregio te horen was. 

 

Zaterdag 12 maart, Amsterdam, Kit Tropentheater, Zondag 13 maart 2011, 15:00 Rasa

 

 

 

Renato Borghetti

 

Reden: een spannende fusie van Braziliaanse folk met jazz, en een zeer goed ontvangen live-cd op 't Saphrane label, ik wil 't wel eens in 't echt zien en horen.

 

Renato Borghetti op 24-3 in KIT en 25-3 in RASA. 

 

 

 

Met bijdragen van: Saskia Bender, Jeanne Schmartz, Tineke van Brederode, Dieter van den Bergh en Ben Ackermans

meer nieuws
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024