Sessie Puerto Plata en Les Triaboliques in de Mixed Media Lounge op de eerste dag van Music Meeting
Interview José - Puerto Plata - Cobles in de Mixed Media Lounge
Lu Edmonds van Les Triaboliques in de Mixed Media Lounge
Pee Wee Ellis en Vieux Farka Toure openen in de Mixed Media Lounge de 26th Music Meeting
Jimi Tenor tijdens zijn optreden in de Mixed Media Lounge
La Excelencia gaf in de Mixed Media Lounge in kleine bezetting een voorproefje van wat de stomende 12-mansformatie later in de Kathedraal teweeg zou brengen
Meeslepende eerste dag Music Meeting Sessies Mixed Media Lounge voorbode voor komende dagen zondag 23 mei, 2010

De openingsdag van het 26ste Music Meeting festival in Nijmegen kende veel memorabele concerten. In de Mixed Media Lounge gaven levendige interviews en akoestische sessies een voorproefje van wat er de rest van het Pinksterweekend komen gaat.

foto's door Hans Speekenbrink

Zo beet de legendarische formatie Magma de spits af. De groep, onder leiding van componist en drummer Christian Vander had al 27 jaar niet op Nederlandse bodem gespeeld. Fans, liefhebbers en volgelingen van het eerste uur waren in groten getale gekomen. Na een bevlogen introductie van jazztoetsenist en Magma-fan Stormvogel ging het symfonische jazzrockvuurwerk van start.  De muziek, die volgens Vander beïnvloed is door onder anderen John Coltrane, Igor Stravinsky  en Carl Orff, zoog de volle tent mee in haar wervelwind.

Op geraffineerde wijze waren de daaropvolgende concerten op deze 22ste mei in dezelfde lijn geprogrammeerd. Er waren optredens van The Ploctones, van kersverse Boy Edgarprijswinnaar Anton Goudsmit, een wereldprimeur in het optreden van Boi Akih met gamelanspeler I Made Subandi, de samenwerking tussen afrobeatpionier Tony Allen en de Finse saxofonist en electro-producer Jimi Tenor, en om de avond af te sluiten het tribute aan James Brown Still Black, Still Proud van Pee Wee Ellis met gasten als Vieux Farka Touré en de Mahotella Queens, die zondag overigens een voltallig concert geven. Allemaal bijzondere samenwerkingsverbanden waarin de beleving van groot belang was.

Ook in de Mixed Media Lounge was het een grote muzikale ontmoeting, culminerend in een toch wel heel verrassend samenspel van de Dominicaanse veteraan Puerto Plata met zijn band en het ruige bluestrio – maar echt te categoriseren zijn zij absoluut niet – Les Triaboliques, waarin ze op een eenvoudig ruraal  liedje de ene na de andere improvisatie loslieten op onder meer  bendir, mandoline en bouzouki. Beide groepen spelen zondag op Music Meeting, op wat een zonnige en wellicht nog gedenkwaardiger dag belooft te worden.

Via musicmeeting.radio6.nl zijn de akoestische optredens en interviews on demand te beluisteren. Enkele ervan staan al online:

Pee Wee Ellis & Vieux Farka Toure openen met een duet het festival in de Mixed Media Lounge. Ondersteund door percussionist Mamadou Sarr (bekend van Baaba Maal, Nuru Kane en Vieux Farka Touré) horen we Pee Wee Ellis op sax en Vieux Farka Touré, de zoon van Ali Farka Touré, op gitaar en vocalen.

Jimi Tenor optreden in de Mixed Media Lounge. In een kleine formatie gaf de Finse musicus een voorproefje van het concert later in de Kathedraal tent. Met Daniel Allen Oberto, trompet, Akinola Famson, percussie (en fabuleuze talking drum) en Ekow Alabi Savage, percussie.

La Excelencia speelde in kleine bezetting een klein voorproefje van de salsa dura waarmee ze later op de avond de Katherdraal-tent helemaal plat speelden. Luister hier naar het optreden en het interview door Saskia Bender in de Mixed Media Lounge.

Bekijk hier het volledige programma van de de Mixed Media Lounge op Music Meeting in de Mezzo-tent.

Lees hier alles over het Music Meeting programma in de Kathedraal- en Haai-tenten. 


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024