Kottarashky
Club ¡mm...! Nachtprogramma van Music Meeting Met Choc Quib Town, DuOud, Menwar, Socalled, Kottarashky en dj's dinsdag 18 mei, 2010

De driedaagse Music Meeting gaat zaterdag 22 mei van start. Het festivalprogramma speelt zich grotendeels af in Park Brakkenstein, Nijmegen, maar 's nachts verplaatst Music Meeting zich naar Doornroosje met een enerverend nachtprogramma. Zaterdag 22 mei: DuOud & Friends, Kottarashky Live Band, DJ Click, en DJ Tomasç. Zondag 23 mei: Choc Quib Town, Menwar, Socalled, DJ Kosta Kostov, en DJ La Formule du Baron.

Programma Music Meeting Club ¡mm...!  in Doornroosje, zaterdag 22 mei vanaf 23.00 uur:

Wereldpremière van de Kottarashky Live Band
Van oude veldopnames uit Bulgaarse bergdorpjes tot fragmenten van bekende zigeunerartiesten, Kottarashky verweeft alle samples vakkundig met triphop, dub, krakende vintage-jazz en -blues en niet te vergeten, clubbeats. Op Music Meeting voor het eerst op het podium met een liveset!

DuOud & Friends - met Erik Truffaz en Art Konik
Mehdi Haddab en Jean-Pierre Smadja (Smadj) zetten DuOud op als klanklaboratorium, waarin de rijke microtonaliteit van de Arabische luit op geraffineerde wijze wordt vermengd met livepercussie en eigentijdse, 'clubby' soundscapes uit de laptop. Speciaal voor deze gelegenheid worden zij vergezeld door trompettist Erik Truffaz en percussionist Art Konik.

DJ's
DJ Click is tzigani, drum ’n’ bass, electro-oriental, flamenco, balkan, kortom alles wat een dansvloer in vuur en vlam kan zetten. DJ Tomasç zorgt tussen de bedrijven door voor stevige en dus zeer dansbare balkanbeats.


Programma Music Meeting Club ¡mm...!  in Doornroosje, zondag 23 mei, vanaf 23.00 uur:

Choc Quib Town uit Colombia
Het Colombiaanse Choc Quib Town laat zwarte Pacifische en Caribische ritmes versmelten met urban, hiphop, funk en dancehall. Aanstekelijke composities vormen de basis voor een grotendeels geïmproviseerde, energieke en dansbare liveset.
Lees het interview met zangeres Goyo, elders op deze site.

Menwar uit Mauritius
De rebelse Menwar wordt gezien als belangrijkste vernieuwer van de Afrikaanse slavenmuziek séga. Op het podium geen elektriek, maar extra percussionisten voor pakkende Afrikaanse grooves.

Socalled uit Canada
De Canadese klezmerhiphop geluidskunstenaar Socalled vindt zichzelf en zijn roots in een mix van funk, hiphop en klanken uit oude Joodse muziek.

Dj's
Geboren in Bulgarije en met als huidige standplaats Keulen, draait DJ Kosta Kostov overal ter wereld clubmuziek die het beste uit favela en balkanbeats combineert. DJ La Formule du Baron verkent als opwarmer en als afsluiter met uitsluitend vinyl de afrobeat en alles wat daaraan grenst.

Tickets: www.musicmeeting.nl of www.doornroosje.nl
 

Zie hier een uitgebreid bericht over de totale festivalprogrammering van Music Meeting.

 


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024