Fanfara Station
PoiL Ueda
Mixed Media Lounge op Houtfestival Haarlem zondag 18 juni Grenzeloos en avontuurlijk dinsdag 13 juni, 2023

Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 18 juni 2023 van 12.00 - 23.00 uur: muziek uit alle windstreken op een zevental podia!
Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. We zijn te vinden op het podium van de Grenzeloos tent en de live-interviews en met de festivalartiesten vinden daar na de concerten plaats. Lees hier alles over het programma.


Het Houtfestival is een inspirerende en interactieve ontmoetingsplek waar verhalen van over de hele wereld volop gedeeld worden en betekenis krijgen voor jong en oud. Het publiek kan genieten van acts die meestal nog (bijna) nergens in Nederland te zien en te horen waren. Door verschillende genres en stijlen te programmeren – zoals allerlei crossovers van wereldmuziek met jazz, funk, disco, electro en combinaties daarvan – is het interessant voor een breed publiek. Zeker in combinatie met een uitgebreid, zeer gevarieerd, hoogwaardig interactief kinder/familiefestival.


Op maar liefst zeven podia staan van 's ochtends 12.00u tot 's avonds 23.00u zo'n 20 acts geprogrammeerd, waaronder twee die naar de Mixed Media Lounge komen voor een live-interview en een miniconcert.  



PoiL Ueda
Het eerste item van de Mixed Media Lounge vindt plaats na het bij voorbaat sensationele optreden van PoiL Ueda, de verrassende samenwerking tussen de Franse experimentele rockband PoiL en Junko Ueda. Ueda is een traditioneel Japanse zangeres en bespeelster van de satsuma biwa, een traditionele Japanse luit. De muziek van Poil en Junko Ueda is zeer verschillend: open en westerse avant-garde rock tegenover formele, sterk gestileerde traditionele Japanse muziek en boeddhistische Shomyo-zang. Maar het werkt wonderwel, en samen creëren ze een nieuw muzikaal universum met organische en zeer expressieve muziek.
15.05u Concert: Grenzeloos tent
16.50u Mixed Media Lounge interview door Ton Maas met Junko Ueda: Grenzeloos tent 

Fanfara Station
Het Italiaanse trio Fanfara Station smeedt brassbandmuziek, elektronica en Afrikaanse percussie en zang samen tot een onweerstaanbaar swingend geheel. De muzikanten van Fanfara Station beheersen samen meer dan tien muziekinstrumenten en verschillende stijlen. De Amerikaanse blazer Charles Ferris speelt trompet, trombone en tuba. De Tunesische Marzouk Mejri zingt, speelt verschillende percussie-instrumenten (waaronder de tar en de tabla) en blaasinstrumenten (waaronder de ney en klarinet). Ghiaccioli e Branzini tot slot is verantwoordelijk voor de elektronica. Ze zijn slechts met zijn drieën, maar door slim gebruik te maken van loops en overdubbing klinken ze als een complete brassband. Maar belangrijker nog: samen zorgen ze voor muziek waarbij je niet stil kunt blijven zitten.
15.55u Concert: Houtpodium
18.50u Mixed Media Lounge interview door Ton Maas: Grenzeloos tent 


Veelzijdig programma

Het programma van het Houtfestival biedt natuurlijk veel meer dan bovengenoemde twee acts. Al om 12.00 uur staat Mijnheer Anansi op het Familia podium, en de Harlem Kids trappen 12.45 af op het Houtpodium. Het eerste concert in de Grenzeloos tent, altijd dé plek om nieuwe muziek te ontdekken, is Edra, het 'explorerend improvisatorische' duo van Raphael de Cock en Edwin Vanvinckenroye. Je kan ze daar vinden van 13.20-14.05. Daarna is het voor het eerste voeten van de vloer met de psychedelische grooves van Cavolo Nero.  

Na de al genoemde optredens van PoiL Ueda en Fanfara Station zijn er concerten van Mandala Tribe (Indiase muziek met elektronica), Chupame El Dedo (tropische gedesoriënteerde gekte), Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit (gitaarduo jazz en gipsyjazz), Nusantara Beat (crossover met Indonesische roots) en als afsluiter vanaf negen uur Zaco Flava met DJ Maura


Klik hier voor informatie over alle optredende bands en artiesten
.

En download de app voor het blokkenschema


Het gratis toegankelijke Houtfestival vindt plaats in stadspark de Haarlemmerhout, Hertenkamplaan 1, Haarlem. 


meer nieuws
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten
donderdag 2 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024