Paulus Schäfer
Paulus met Fapy Lafertin
Sinti Jazz Guitar Camp in Nuenen Primeur in de Nederlandse hoofdstad van de gypsy jazz maandag 8 juni, 2015

Hoewel de gypsy jazz van Sintimuzikanten als de Rosenbergs inmiddels gemeengoed is, vindt de opleiding van jonge muzikanten meestal plaats in de beslotenheid van de eigen gemeenschap binnen het kamp. Gitarist Paul Schäfer nam het initiatief tot een nieuw evenement: een vierdaagse serie workshops op het Sinti kamp in het Brabantse Nuenen. Het 'guitar camp' duurt van 17 tot 20 juni en is op vrijdagavond 19 juni toegankelijk voor een beperkte groep toeschouwers.


Al jaren liep gitarist Paulus Schäfer met het idee rond om een 'jazz guitar camp' te organiseren op het Sinti kamp in Nuenen, het hart van de gypsy jazz in Nederland. En nu is het zo ver: Van 17 tot 20 juni bezoekt een groep gitaristen vanuit de hele wereld het kamp Gerwen, om zich door Schäfer en nestor Fapy Lafertin te laten onderwijzen en inspireren.

Nederlandse stijl
De Nederlandse stijl, zoals we die kennen van Stochelo en Mozes Rosenberg, Feigeli Prisor en Paulus Schäfer, wordt internationaal erkend als belangrijke stroming binnen de Sinti gypsy jazz. De mannen uit Nuenen staan vooral bekend om hun swingende ritmewerk.

Internationaal gezelschap
Voor de eerste editie van het Sinti Jazz Guitar Camp in Nuenen hebben zich achttien gevorderde gitaristen uit de V.S., Israël, Engeland, Tsjechië, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, België, Denemarken en Nederland aangemeld. Vier uur per dag volgen zij in verengingsgebouw 't Huysven workshops bij Paulus Schäfer en Fapy Lafertin. In de avonduren wordt er rond het kampvuur gejamd in het Sinti kamp. Op vrijdagavond 19 juni is de jamsessie toegankelijk voor een beperkte groep toeschouwers. Aanmelden kan via info@sintimusic.nl.

Kijk voor meer informatie op www.sintimusic.nl


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024