Monica Akihary en Niels Brouwer
Boi Akih met Joost Baars
Marcos Baggiani en Wolter Wierbos
Boi Akih met Eric Vaarzon Morel
Boi Akih in Laboratoire Artistique Sans Limite Drie verschillende concertavonden in de Roode Bioscoop in Amsterdam woensdag 5 november, 2014

De muziek van zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer - samen Boi Akih - past in geen enkel hokje. Traditionele muziek uit de Molukken, Sunda en Bali, maar ook uit India en Afrika vormen, samen met hedendaagse jazz en impro, inspiratiebronnen voor dit creatieve tweetal dat muzikaliteit koppelt aan inventiviteit en onbevangenheid. Telkens weten ze weer te verrassen met boeiende projecten. Ook buiten onze landsgrenzen krijgt Boi Akih steeds meer aandacht en erkenning. Onder de prachtige naam Laboratoire Artistique Sans Limite verzorgen Monica Akihary en Niels Brouwer halverwege november drie bijzondere avonden in de sfeervolle Roode Bioscoop aan het Haarlemmerplein in Amsterdam.


door Bas Springer

Op donderdag 13 november geeft Boi Akih muzikale kleur aan de gedichten die Joost Baars voordraagt. Vrijdag 14 november ontmoet het duo trombonist Wolter Wierbos en de Argentijnse drummer Marcos Baggiani. Uitgangspunt deze avond is het ballade songbook van de jaren zeventig. Klassiekers als Neil Young’s Old Man, Jimi Hendrix’s A Merman I Should Turn To Be en Bob Marley’s Redemption Song klinken in geheel eigen vertolkingen.

Eric Vaarzon Morel
Speciaal ook is de samenwerking tussen Monica Akihary, Niels Brouwer en de fantastische Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel. De afgelopen jaren ontmoetten deze drie muzikanten elkaar op festivals en telkens kwam de vraag: wanneer gaan we nu samen spelen? Vrijdag 15 november is het dan eindelijk zover. Een avond waar de vonken ongetwijfeld vanaf zullen vliegen.

Nog meer Boi Akih
Voor wie een van deze avonden niet kan bijwonen heeft Boi Akih nog een aantal mooie concerten in petto. Op zondag 16 november wordt in de Cultuurkoepel in Heiloo een concert gegeven samen met de Argentijnse drummer Marcos Baggiani en de Braziliaanse muzikant Yedo Gibson op bas en klarinet.

Op 28, 29 en 30 november tenslotte brengt  Boi Akih in Stadserf RoodNoot – een boerderij op de grens van Utrecht en Leidsche Rijn – het programma 'Inspiral op lokatie', samen met Yedo Gibson (klarinet), Vasco Trilla (drums, percussie), Martijn Grootendorst (video- en lichtsculpturen) en Jellie Dekker (regie).

In Inspiral – een multimediaperformance – geeft muziek betekenis aan beeld en beeld aan muziek. Spannend, en dat alles in een voormalige paardenfokkerij uit 1880.


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024