MasterPeace in Concert op zondag 21 september Muzikaal vredesinitiatief in Ziggo Dome met Baaba Maal en vele anderen maandag 15 september, 2014

Zondagavond 21 september vindt in de Ziggo Dome in Amsterdam het internationale MasterPeace in Concert plaats. Op deze avond zal het Metropole Orkest o.l.v. dirigent Jules Buckley, gesteund door Oleta Adams (VS), Baaba Maal (Senegal) en VanVelzen, een uniek concert verzorgen met topartiesten uit veertien verschillende conflictgebieden. De organisatie is in handen van MasterPeace, dat in vijftig landen werkt aan het voorkomen van nieuwe gewapende conflicten door te kiezen voor muziek, kunst, dialoog, sport en ontwapening. De regie is in handen van Leonie Jansen.


Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrede, die elk jaar op 21 september gehouden wordt, organiseert vredesorganisatie MasterPeace 55 concerten in 40 landen, met de Ziggo Dome als het hart van deze wereldproductie. Onder het motto ‘Be a Nelson’ worden met een commercial nieuwe krachten geworven ter bevordering van de wereldvrede. MasterPeace-ambassadeur VanVelzen: ‘Op 21 september deel ik het podium met artiesten uit conflictgebieden. De universele taal van muziek brengt hen bij elkaar. Dat is het mooie aan MasterPeace: de verbinding zoeken, versterken en vieren. Music above fighting.’

Internationale topartiesten
De lijst met topartiesten uit conflictgebieden is lang en indrukwekkend:
Uit Syrie komt superster Assala Mostafa Hatem Basri, beter bekend onder de naam Asala of Assalah. Zij heeft miljoenen fans in het Midden-Oosten. Door zich tegen Assad en Al Qaeda te keren moest zij haar land ontvluchten.
De Colombiaanse gitarist Cesar Lopez verzamelt sinds vijf jaar AK47’s, die hij ombouwt tot gitaren. Hij zal optreden met de Nederlandse gitarist Arnold van Dongen (Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange).
De Palestijnse rapper SAZ schreef een song met de Israëlische rapper Sagol59.
De 17-jarige Congolese superster Innoss’B gaat optreden met VanVelzen.
Uit Oekraïne komt de beroemde Pianoman (Markian Matsech), die in januari alle voorpagina’s haalde door met zijn piano te spelen op de barricades. Hij zal optreden met professionele dansers uit Oekraïne en Rusland.



Blood Diamond
Uit Zuid-Soedan komt de beroemde rapper, voormalig kindsoldaat Emmanuel Jal om op te treden met Abdel Gadir Salim (Soedan), waarmee hij muziek voor de film Blood Diamond schreef.
Topartiesten die ook optreden komen uit Afghanistan (Farhad Darya), Irak (Osama Abdulrasol), Iran (Andy), Libanon (Mayssa Kaara), Myanmar (Phyu Phyu), Servië (Slobodan Trkulja), Kroatië (Josipa Lisac), Somalië (Waayaha Cusub), en Kenia (Suzanne Owiyu/Emmy Kosgei).


Het voorprogramma wordt verzorgd door Niels Geusebroek, Tim Akkerman en Karsu Donmez. De regie is in handen van Leoni Jansen.

Verenigde Naties
In december 2013 ontvingen de oprichters van MasterPeace, Ilco van der Linde (Nederland) en Mohamed Helmy (Egypte) een award voor hun vredeswerk uit handen van VN Secretaris-Generaal Ban Ki-moon. Van der Linde is in Nederland ook bekend als de initiator van de Bevrijdingspopfestivals, de 5 mei-concerten op de Amsterdamse Amstel en Dance4life.

Sponsoren
MasterPeace wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner vfonds, Ziggo, Triodos Foundation, Cório, PAX, Cordaid en de Nationale Postcode Loterij.

Concert
zo 21 september: MasterPeace in Concert, Ziggo Dome, Amsterdam, aanvang 19.30 uur

Site
Ga voor meer informatie naar www.masterpeace2014.nl/masterpeace-in-concert/

Tickets
https://www.ticketmaster.nl/event/133001?brand=nl_masterpeace

Be a Nelson
WIl je meewerken? Bekijk dan hier de Be a Nelson-spot https://www.youtube.com/watch?v=i6xVhcUEu74



meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024