World Music Charts Europe - September 2021 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 september, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
De Donau langs met Arifa Vernieuwde bezetting in vorm tijdens On The Roof 14 augustus, 2021 Pianist Franz von Chossy maakte er nog een grapje van tijdens het voorstellen van zijn medemuzikanten: ‘Arifa heeft al vele gezichten gehad, maar eentje blijft onveranderd – dat van meesterpercussionist Sjahin During’. Zelf mag Von Chossy inmiddels ook best tot de oudgedienden worden gerekend, zeker als het zijn jarenlange samenwerking met During betreft. Hij was immers al van de partij bij Tarhana, Sjahins voorgaande project. Twee gezichten zijn nieuw in Arifa: de Hongaarse cellist Bence Huszar, die we eerder zagen in Namibian Tales en Mundus Quartet, en de Bulgaarse kavalspeler Zhivko Vasilev.
Zonder verleden geen toekomst Het levenswerk van Felix van Lamsweerde 14 augustus, 2021 Felix was weliswaar 87, maar nog altijd actief. Dat hij op 31 juli in Haarlem overleed, kwam daardoor toch nog onverwacht. Zijn leven stond in het teken van de wereldmuziek, lang voordat die term ingeburgerd raakte. Vooral de muziek van India had zijn grote belangstelling en hij was een van de eersten die ervoor zorgden dat muzikanten uit India naar Nederland kwamen om hier concerten te geven.
Lau Noah schittert op het dak On The Roof blijft verrassen 9 augustus, 2021 De zomerse concertserie On The Roof, die contrabassist Felix Hildenbrand nu alweer tien jaar lang organiseert in de ‘zitkuil’ op het dak van een bedrijfspand in Amsterdam Noord, mag zich inmiddels verheugen in een trouwe schare fans die zich graag laat verrassen, ook als het niet gaat om gevestigde namen. Afgelopen vrijdagavond was het weer eens raak. In twee rondes (je weet wel: coronamaatregelen) wond zangeres en gitariste Lau Noah het toegestroomde publiek om haar vinger.
World Music Charts Europe - Augustus 2021 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 augustus, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
RIP Djivan Gasparyan De grootmeester van de duduk 9 juli, 2021 Dudukspeler Djivan Gasparyan, sinds jaar en dag cultureel ambassadeur van zijn vaderland Armenië, is deze week op 92-jarige leeftijd overleden. Hij leerde het weerbarstige dubbelrietinstrument als zesjarige voor het eerst bespelen en werd in zijn lange leven meermaals onderscheiden. Al in 1959 ontving hij zijn eerste (van vier) UNESCO Award en in 2002 viel hem de WOMEX Lifetime Achievement Award ten deel.
World Music Charts Europe - Juli 2021 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 juli, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.
Dias Latinos weekend 2-3-4 juli in de Amersfoortse binnenstad 25-jarige jubileumeditie 1 juli, 2021 Dias Latinos vindt ieder jaar plaats in het centrum van Amersfoort! Dit jubileumjaar spreiden we onze optredens over heel Amersfoort. Van Vathorst tot in de binnenstad vind je verschillende locaties waar je artiesten uit binnen- en buitenland hoort spelen. De locaties zijn gratis toegankelijk, maar moeten wel vooraf gereserveerd worden
Sensationele formatie Bab’l Bluz op Roots Open Air - Amsterdam Roots Festival gaat door! 30 juni tot 4 juli – Zondag 4 juli apotheose met Roots Open Air in Oosterpark 26 juni, 2021 En opeens kan het allemaal weer! Zo ook Amsterdam Roots. Met een aantal concerten en evenementen vanaf 30 juni op diverse podia in de stad, en een afsluitend Roots Open Air in het Oosterpark, zondag 4 juli.
Tropos – een nieuw label, een nieuw geluid Klankwerelden komen samen op vinyl 21 juni, 2021 Je moet wel lef hebben om een nieuw label op te richten in deze tijd waarin de omzetcijfers van fysieke geluidsdragers al jarenlang gestaag dalen, en al helemaal om daarmee uitsluitend nog vinyl uit te brengen. Toch is dat precies wat German Popov onlangs heeft gedaan. Samen met etnomusicoloog Fred Gales hield hij zijn nieuwste project vorige week ten doop in de nog maar net geopende Russische thee- en cultuurclub Moychay aan de Rozengracht in Amsterdam.
10 jaar On The Roof in Amsterdam Feestje op het dak 16 juni, 2021 Voor de tiende keer alweer organiseert contrabassist Felix Hildenbrand dit kleine maar fijne zomerfestival in de 'zitkuil' op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam Noord. Het programma oogt meestal als een allegaartje, maar het is de neus voor kwaliteit van de programmeur die steevast een verrassend en hoogwaardig aanbod garandeert, ook al genieten sommige van de artiesten soms nog nauwelijks enige bekendheid in deze contreien. Vanwege de jubileumeditie wordt op 31 juli eenmalig uitgeweken naar het Bimhuis aan de overzijde van het IJ.
Music Meeting Sessions en Music Meetup podcasts verzameld Nieuw online muziekkanaal Music Meeting All Ears releast elke zaterdag nieuwe video's en podcasts 3 juli, 2021 Met MixedWorldMusic zijn we partner van Music Meeting All Ears. Dit nieuwe online muziekkanaal, 22 mei 2021 gelanceerd, nodigt je uit om artiesten te ontdekken, van hun muziek te proeven, hun cultuur te verstaan en hun verhaal te horen. Dat doet dit nieuwe muziekkanaal met vier concepten: de Meeting Music documentaires, de Music Meetup podcast, de Music Meeting Sessions en tot slot Meeting Music Concerts Hier op MixedWorldMusic zetten we alle video's op rij voor je, van de nieuwste naar de allereerste. Geniet ervan!