Flexibele diva Dee Dee Bridgewater Pieter Franssen - woensdag 11 november, 2015

Dee Dee

'Hey, guys, we had as much trouble gettin' in as you, opent de meermalen grammywinnares en Edisontrofeehoudster Dee Dee Bridgewater haar  verlate absoluut geweldige concert in de Vredenburgzaal, die in de frontlinie lag van de Pegida demonstratie in hartje Utrecht.

Deze keer brengt de ook nu weer bijzonder flexibele diva, die o.a. Billly Holiday, Horace Silver, Parijs en op Red Earth haar rootsland Mali  bezongen heeft, een ode aan de crescent city, New Orleans. Haar laatste album Dee Dee's Feathers kreeg de Hollandse première op NSJ, waar dirigent/trompettist Irving Mayfield het 18-koppige bigbandorkest met strakke hand leidde. Hij is er vanmiddag ook weer bij, maar speelt met plezier een heel andere, af en toe ronduit clowneske rol in dit bijna informele optreden, waar humor en lach volop op het podium tot ontwikkeling komen, naast funk, subliem blazersspel, van en op saxen en trombone, dit alles ondersteund door piano, bas en drums.

Bridgewater in spijkerbroek en zwarte glimmende tuniek wiegt met haar kont, treedt wulps bij haar young men, bedenkt a l’improviste een dweilact op het podium, terwijl ondertussen de no classics van Wonderful World tot  Dr John's Big Chief voorbijst(r)omen.

Aan het eind blijkt dat de groep ook niet vies is van een portie vette discofunk en blazersintro van Michael Jackson, gemixt met Do What y Wanna mantra brengt het publiek naar een milde vorm van extase. A very special Sundayafternoon indeed!


meer blogs
Ton Maas - 29 juli, 2021
Bram Posthumus - 24 april, 2020
Jair Tchong - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 11 februari, 2019
Ton Maas - 27 augustus, 2018
Ton Maas - 31 juli, 2018
Ton Maas - 30 juni, 2018
Ton Maas - 27 juni, 2018