Soundfriend Selectie #2: RedRed Miriam Brenner - zaterdag 16 mei, 2015

Soundfriend - Een gecureerde luisterlijst, steeds één lied, gekozen door een 'muziekkenner' met motivatie van waarom zij/hij nou juist naar dát nummer luistert.
Een simpel doch effectief concept. Elke dag 3 nummers, van over de hele wereld, gekozen door 'betrouwbare bronnen zoals redacteuren van muziekmagazines, programmeurs enz., zodat je niet verdrinkt in het oneindige aanbod van internet. Net zoals je een goede vriend vraagt om een tip.

RR

Mijn selectie #2 
RedRed – “Ghetto” ft. Sarkodie
Een tijdje terug heb ik wat bijgeklets met de in Boedapest gevestigde producer ELO (Irie Maffia). Hij heeft een heerlijk maaltje zitten bereiden met producer/rapper M3nsa: RedRed. Naast het feit dat RedRed een pittig Ghanees gerecht is, zal de naam binnenkort geassocieerd worden met de dansmuziek van dit duo, gebasseerd die zich laat leiden door West-Afrikaanse stijlen als azonto en hiplife.

Één van mijn 'guilty pleasures' was ELO’s azontoproductie "Bust My Brain” (ft. Yaa Pono en E-Fine). Aangezien hij al eerder met M3nsa heeft samengewerkt, was het onvermijdelijk dat dit duo een spicy dansvloertrack zou produceren.
Met “Ghetto” zijn ze daarin volledig geslaagd: een eigen geluid met goede beats en inspirerende teksten.
Serveertip: geroosterde bakbanaan, hoge decibels en je krijgt Ghanese top-MC Sarkodie als kers op de taart!

RRblog


meer blogs
Ton Maas - 29 juli, 2021
Bram Posthumus - 24 april, 2020
Jair Tchong - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 11 februari, 2019
Ton Maas - 27 augustus, 2018
Ton Maas - 31 juli, 2018
Ton Maas - 30 juni, 2018
Ton Maas - 27 juni, 2018