Soundfriend Selectie #1 Chicano Batman Miriam Brenner - dinsdag 12 mei, 2015

Een gecureerde luisterlijst, steeds één lied, gekozen door een 'muziekkenner' met motivatie van waarom zij/hij nou juist naar dát nummer luistert.
Soundfriend - Een simpel doch effectief concept. Elke dag 3 nummers, van over de hele wereld, gekozen door 'betrouwbare bronnen zoals redacteuren van muziekmagazines, programmeurs enz., zodat je niet verdrinkt in het oneindige aanbod van internet. Net zoals je een goede vriend vraagt om een tip.

Opgezet door Felix Zeltner, een freelancer woonachtig in New York oorsporkelijk uit Duitsland waar hij werkt voor radio Funkhaus Europa WDR. Toen ik hem sprak in de Upper West Side van Manhatten in december, legde hij meer uit over het concept. Aanstekelijk enthousiasme, dus na wat critische vragen, zijn uitnodiging aanvraad om ook bij te dragen aan de lijst.
CB
Foto door Anne Encheva Photography in NYC, KLIK voor Live filmpje.
(orgineel in het Engels op Soundfriend gepubliceerd in maart)

Hierbij, selectie #1
Chicano Batman – “Cycles of Existential Rhyme”

Er broeit zo veel in LA de laatste tijd en ik heb nog maar het topje van de ijsberg gezien. In dit grensgebied vind je artiesten die actief dringende onderwerpen aankaarten, zoals immigratie, racisme, gender en armoede. Anderen willen ‘slechts’ goede muziek maken. LA is een verzameling van culturen, waar nieuwe geluiden ontkiemen uit diepgewortelde tradities.
Chicano Batman belichaamt al het bovenstaande, ookal merk je dat misschien niet direct aan de oppervlakte.
Het album heeft luchtige, twangy liedjes, geschilderd op een pan-Latino canvas. Ik luister naar "Cycles" sinds de herfst en het verveelt nog altijd niet. Ik geniet van de combinatie van alledaagse onderwerpen met een plezierig vreemde tropicalia-twist en vette 60’s snaren en synth. Vooral live! De video van de gelijknamige single is uit, op tijd voor hun show tijdens Coachella festival (de California versie van Lowlands)!

meer blogs
Ton Maas - 29 juli, 2021
Bram Posthumus - 24 april, 2020
Jair Tchong - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 11 februari, 2019
Ton Maas - 27 augustus, 2018
Ton Maas - 31 juli, 2018
Ton Maas - 30 juni, 2018
Ton Maas - 27 juni, 2018