Vaudou Game Bas Springer - donderdag 2 april, 2015

 

Neem de broeierige soul en funk van James Brown, voeg er flinke scheuten Orchestre Poly Rythmo de Cotonou, Ethiofunk en Talking Heads aan toe en maakt het af met de harmonieuze vocalen van West-Afrikaanse voodoo ceremonies. Ziedaar het recept van de Frans-Togolese band Vaudou Game onder aanvoering van zanger/gitarist Peter Solo. Hun debuut cd Apiafo was een van de meest opwindende Afrikaanse cd's van 2014 en maakt nieuwsgierig naar hun aankomende concerten in ons land.

Frontman van deze 6-mansformatie uit Lyon is zanger/gitarist Peter Solo, geboren in Aného-Glidji in Togo, het thuisland van de voodoo cultuur. Zijn energieke soul en funk vocalen worden ondersteund door keyboards, saxofoon, percussie en elektrische gitaren, die herinnering oproepen aan het klassieke Talking Heads album Remain in Light.

Apiafo werd in zijn geheel opgenomen, geproduceerd, gemixt en gemastered op oude tapes en het instrumentarium was ook grotendeels vintage. Het album ademt de sfeer van het legendarische L'Orchestre Poly Rythmo de Cotonou en soul en funk zanger El Rego uit Benin maar ook klinken echo's door van James Brown, Otis Redding en Wilson Pickett. Peter Solo laat zich ook inspireren door de voodootradities uit Togo en Benin.

De toonaangevende BBC-dj Gilles Peterson is een grote fan van Vaudou Game. In 2014 was de band de revelatie van het festival Into The Great Wide Open en het zal dan ook geen verbazing wekken als Vaudou Game dit jaar de Europese podia en festival in vuur en vlam zal zetten.

Concerten
zaterdag 11 april Korzo, Den Haag
vrijdag 19 juni Ticket to the Tropics Festival, Paradiso-Noord, Amsterdam
4-5 juli Afrikafestival Hertme


 

 

 

 

 


meer blogs
Ton Maas - 29 juli, 2021
Bram Posthumus - 24 april, 2020
Jair Tchong - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 11 februari, 2019
Ton Maas - 27 augustus, 2018
Ton Maas - 31 juli, 2018
Ton Maas - 30 juni, 2018
Ton Maas - 27 juni, 2018