WOMEX 2014 in Galicia - voorpret Miriam Brenner - maandag 20 oktober, 2014

De grijze wolken zijn verdwenen over de pelgrimstad en het belooft weer een muziekmarathon te worden hier in Noord Spanje!

Womex 2014 staat voor de deur, de 20e editie inmiddels, met weer genoeg artiesten om uren zoet mee te zijn. 
Hier een korte doorloop van wie er komt optreden en wat de highlights zouden kunnen worden. De wat bekende namen sla ik over, want de beurs is immers geent op het ontdekken van talent.

Benieuwd naar:
Een artiest wie ik een aantal jaren in de gaten houd is Ester Rada. Een Israelische met Ethipische roots.

Een behoorlijk toffe dame on stage met een duidelijke Ethio groove. Ze is erg gegroeid en heet inmiddels al op SXSW gestaan en een kleine VS tour achter de rug.

Sergio M OrkestraOrkesta Mendoza - Mambo Mexicano! Gezien in NYC in januari, en nu weer tweemaal in Chicago. Een geweldige combo van een big band, geleid door Sergio Mendoza van CAlexico. Strak in pak, met een knipoog vanwege de roze rouches op hun mouwen. Hou de znager Salvador in de gaten, een echt entertainer, niet te overdreven, maar een gewelsig karatker. Dan nog wat slide guitar en natuurlijk de bandleider zelf ook op keys. Tucson Arizona, onthoudt die plek.


Batida
uit Angola/Lissabon. Na ze een aantal jaar gevolgd te hebben kijk ik er naar uit te zien hoe deze act live is. Ze putten uit heerlijke Angolese muziek en voegen fijne beats toe in hun remixes en eigen producties.

Frank Yamma, een Aboriginal die na Georfy Gurrumul weer een nieuwe stem is van deze weinig vertegenwoordige diep gewortelde traditie. Op gitaaar, verstild, laten we zien of het een kippenvel concert wordt.
 

Ed Motta uit Brazilie - ongelooflijk funky, scatting jazzy brass - gewoon doen! Nu op tour in de VS waar ik heb net misliep. Maar collega's in NYC en Chicago hebben niets dan lovende woorden. Dus stream, kijk, dans!


Troker uit Mexico - goeie dingen over gehoord. Contrabas, trompet en gekkigheid, gespeeld op Glastonburry. Niet mega vernieuwend maar leuk voor festivals.

Bostich & Fossible van Nortec Collective zorgt voor rumoer. Ik zag ze toevallig op een groot Alternative Latin festival in Los Angeles vorige week (Supersonice > een blog komt er aan). Een mooie stellage op het podium, maar verder neit heel erg onder de indruk van de muziek, laat staatn de afwezige stage-act. Maar er was zo veel goeds doe dag, dat ik ze nog een kansje geef.

Bekijk de volledige line-up hier.

Verder ook nog het focus podium Atlantic Connections en het DJ programma. Daarover snel meer! 

 


meer blogs
Ton Maas - 29 juli, 2021
Bram Posthumus - 24 april, 2020
Jair Tchong - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 11 februari, 2019
Ton Maas - 27 augustus, 2018
Ton Maas - 31 juli, 2018
Ton Maas - 30 juni, 2018
Ton Maas - 27 juni, 2018