Ontwapenend Banda Magda Erk Willemsen - zaterdag 11 oktober, 2014

Magda

Ik zag Magda Giannikou voor het eerst live als een van de vier zangeressen bij het enerverende optreden van Snarky Puppy op North Sea Jazz 2014. Ik zag een sprankelende persoonlijkheid, een ontwapende zangeres/accordeoniste. Eerder al zong ze haar Amour t'es là? op de live in een theater opgenomen album Family Dinner van Snarky Puppy. Toen drong nog niet onmiddelijk tot me door wat voor een geweldige artiest deze Grieks-Canadese is. Nu de reeks video's waarop ze haar nieuwe album Yeranika op YouTube voorstelt groeit en groeit neemt het respect met de dag toe. 

Vanochtend zag ik deze en moést ik dit blogje gaan maken. 


Tijdens het North Sea Jazz concert dankte ze het publiek van enkele duizenden én Snarky Puppy's Michael League, met de overdenking dat het heel bijzonder is als na vele vele jaren muziek maken alles opeens begint te lopen. Met de release van Yeranika zal die stroom goed op gang blijven want de dvd/cd is een juweel. Prachtig geproduceerd door diezelfde Michael League, op zijn label GroundUpMusic uitgegeven en een geslaagde melange van al haar muzikale ervaringen. Een vleug tango, af en toe een sfeer van fado, haar Griekse achtergrond in balkanfolk-achtige sferen terugkomend, maar vooral haar zwak voor Braziliaanse forró en bossa uitbuitend.


Beluister Senza Paura maar eens.


NTR nam het Snarky Puppy concert op North Sea Jazz op. Luister naar het in het Grieks gezongen Ase me na bo.


  


Magda Giannikou is filmmuziekcomponiste en multiinstrumentalist. Luister naar haar uitvoering van Fever waarin ze zichzelf begeleid op contrabas, gefilmd door Congahead's Martin Cohen. Magda Giannikou boekte haar eerste echte Magda Banda succes met Amour c'est là?

 


Amour t'es là?
in live-uitvoering met Snarky Puppy op het Grammy-winnende album Family Dinner - Volume One
Terug naar Yeranika, het titelnummer van het album. Wil iemand Banda Magda snel naar Nederland halen? Please!

banda magda 

Meer video's en achtegronden: www.bandamagda.com 

 


meer blogs
Ton Maas - 29 juli, 2021
Bram Posthumus - 24 april, 2020
Jair Tchong - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 11 februari, 2019
Ton Maas - 27 augustus, 2018
Ton Maas - 31 juli, 2018
Ton Maas - 30 juni, 2018
Ton Maas - 27 juni, 2018