Op zomertournee! De backstage avonturen... Miriam Brenner - vrijdag 27 juni, 2014

Na maanden werken achter de PC is het tijd voor het leukere gedeelte als boeking agent: op tournee! 

De afgelopen tijd zijn er al een aantal buitenfestivals geweest, maar nu bast het meerdaagse muziekgeweld toch echt los!
backstage

De tenten worden uit de opslag gehaald, de laarzen en zonnebrandcreme zijn ingepakt. Het programmaboekje wordt tussen de chips gepropt en vergeet vooral e-tickets niet! Een vaste prik voor sommigen, maar hoe gaat het er aan toe bij de artiesten?

Wat gebeurt er allemaal achter en op het podium, terwijl de bezoeker met een warm biertje het programmaboekje doorbladert?
Behoorlijk wat, kan ik je vertellen!

En dat zal ik dan ook:
ROCK 'N ROLL!!!! ... of niet?
De komende 10 dagen ben ik op pad met een band uit Los Angeles: Palenke Soultribe. Het is 'maar' een groep van vier mannen, live instrumenten en elektronica, is een stationwagen.... Zeker gezellig met deze drie Colombianen en een Mexicaan. En ja, ze spelen precies tijdens Nederland - Mexico tijdens festival Mundial in Tilburg komende zondag!!?
palenke in car

Terwijl grotere bedrijven aparte medewerkers hebben voor het boeken van concerten, de productie (denk aan alle logistiek, de techniek), pr en het tourmanagen, hebben de kleinere kantoren dat niet allemaal.

Zo ook hier.
Dat zorgt er wel voor dat je de mogelijkheid hebt om als tourmanager mee te gaan, want ja, je hebt toch ook de productie gedaan en hebt het overzicht. Niets mooier om de vruchten van je werk te zien...

toch??
Hopelijk krijgen jullie door mijn tourdagboeken een kijkje achter de schermen. Heel romantisch natuurlijk, op tournee. Alleen maar spannende backstage verhalen, intriges, keiharde feesten!!

Nou... de realiteit is misschien ietsjes anders ;)
Maar ik zal proberen te berichten vanuit een overvolle tourwagen, tijdens de korte uurtjes dat er ergens internet is, elektriciteit is, er even niets te regelen valt, slapen toch geen nut meer heeft... en tussen die live concerten waar het om gaat, tussen de momenten dat mensen uit hun dak gaan, iets nieuws beleven, dansen tot ze baken in het zweet om Colombiaanse klanken, genieten van het samenzijn, de MUZIEK...

festival crowd sines

Morgen Dusseldorf, met live opname voor de Duitse Radio Funkhaus Europa gevolgd door de wedstrijd Colombia - Uruguay. Rara in welke kleur gaan wij gekleed?

Tot Dusseldorf!

Voor echte actuele updates kun je altijd terecht op Twitter - Instagram - Facebook en meer van die social media.

colombia wc


meer blogs
Ton Maas - 17 september, 2023
Ton Maas - 10 augustus, 2023
Ton Maas - 10 juli, 2023
Ton Maas - 20 januari, 2023
Ton Maas - 24 november, 2022
Ton Maas - 28 augustus, 2022
Ton Maas - 3 september, 2022
Ton Maas - 29 augustus, 2022
Ton Maas - 22 augustus, 2022
Ton Maas - 13 augustus, 2022