Soundcloud streams Erk Willemsen - woensdag 13 november, 2013

De cd-kast staat 50 centimeter achter me. Maar als ik bij mezelf te rade ga wanneer het voor het laatst was dat ik er een greep uit deed, moet ik toch even heel hard nadenken. Het moet maanden geleden zijn. Sinds Spotify ben ik verslaafd aan streamen. Alles, tot de meest obscure muziek aan toe is binnen toetsbereik, op je pc, tablet of smartphone. Dat gemak is niet te overtreffen. Ja, irritant is het dat je de scharme mist van het schijfje, en je voor de liner notes pittig moet googelen. Maar dat je de nieuwste muziek direct bij release kunt horen is een wonder. 

Als je Spotify eenmaal een beetje onder de knie hebt met zoekfuncties en afspeellijsten aanmaken, staat Soundcloud al op de deur te kloppen om je vanuit een andere invalshoek verslaving aan te praten. Want op Soundcloud kan je veel tegenkomen wat helemaal nooit een release krijgt en toch interessant is, of het biedt juist een kijkje in de keuken van wat de artiesten voor later in petto hebben. 

soundcloudEnfin, om een lang verhaal kort te maken. Als je labels en artiesten gaat 'volgen' op Soundcloud, en op een gegeven moment een mooie verzameling hebt aangemaakt, dan hoef je de 'stream' maar aan te zetten en je krijgt de mooiste muziek als vanzelf binnen. Je hebt je eigen radiozender aangemaakt. 

Om mijn genot te delen, hierbij een paar heel mooie, lekkere, groovy, verrassende tracks en remixen die ik laatstelijk voor het eerst hoorde langskomen. 

La Boheme - Bijan Chemirani & Kevin Seddiki (World Village)

King Ayisoba - Adoo [Pidgen Music] (Ghana)

Quante Tarante - StreamerPilot's When Rattled remix (mps Pilot)

Vida Perdida ( Buleria Lenta ) - Alain Labrie 
 

Débruit & Alsarah - Alkoan Baladi Ù©. الكون بلدي

Vieux Farka Toure - Maiga (Afriquoi Remix)

Catch It If You Can -  Steven Kamperman

Da Lata ft. Luisa Maita - Um Amor a Mais (Prophets of the South Fundi Remix)

 

Easy Kabaka Brown - Belema (Soundway Records)

The Bombay Royale - You Me Bullets Love (Hopestreet Recordings)

 


meer blogs
Ton Maas - 17 september, 2023
Ton Maas - 10 augustus, 2023
Ton Maas - 10 juli, 2023
Ton Maas - 20 januari, 2023
Ton Maas - 24 november, 2022
Ton Maas - 28 augustus, 2022
Ton Maas - 3 september, 2022
Ton Maas - 29 augustus, 2022
Ton Maas - 22 augustus, 2022
Ton Maas - 13 augustus, 2022