Mixed Tube: onze wekelijkse videoselectie - Vol.3 Kouyaté-Neerman, DRC Kinshasa, Mickey Hart, Blitz The Ambassador en Hugh Masekela vrijdag 28 oktober, 2011

Bekijk elke week op Mixed Tube een videoselectie met verrassende primeurs, mooie interviews, bijzondere liveregistraties, onvergetelijke klassiekers en meer. Deze week: de eerste videoclip van Kouyaté-Neerman bij zijn nieuwe album, de introfilm van het project DRC Kinshasa, een interview met Mickey Hart over zijn Smithsonian Folkways Collection, de complete (!) nieuwe plaat van Blitz The Ambassador en een vertolking van het nummer Stimela van Hugh Masekela uit 1986.

We bespreken zijn nieuwe plaat Skyscrapers and Deities niet. Het is net iets te weinig wereldmuziek, en iets te weinig variatie, maar de video is wel zeer de moeite waard en het nummer (de openingstrack van het album) is ook pakkend. Bekijk hem hier.

DRC Kinshasa
Deze week publiceren we een interview met een van de producers van dit bijzondere project. Bekijk de trailer met beelden van de totstandkoming van dit project in Kinshasa, Congo. Kijk hier.

The Mickey Hart Collection
Grateful Dead-drummer Mickey Hart, de laatste decennia vooral bekend om zijn wereldpercussieprojecten, heeft 25 cd-projecten waar hij ooit bij betrokken is geweest gedoneerd aan Smithsonian Folkways. En die hebben het op 11 oktober heruitgegeven. Klik hier om de albumlijst te bekijken en download tien tracks gratis, en bekijk het interview met Mickey Hart over dit project. Kijk hier.

Blitz The Ambassador
De van oorsprong Ghanese, maar in New York woonachtige rapper Blitz The Ambassador timmert hard aan de weg. Dankzij zijn grote liefde voor cinema zijn zijn clips, maar ook korte films, een genot voor het oog. Zijn nieuwe album Native Sun is integraal te beluisteren op YouTube! Kijk hier.
Bekijk ook de mooie clip Best I Can, van datzelfde album, met Corneille als gastzanger.

Klassieker: Hugh Masekela
Hugh Masekela is genomineerd voor de oeuvreprijs van Stichting Edison. In onze categorie 'klassiek' deze week daarom een filmpje uit 1986 van de grote Zuid-Afrikaanse zanger en trompettist op de top van zijn kunnen. Kijk hier.
 

meer nieuws
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024
Actrice slaat haar vleugels verder uit als zangeres
maandag 6 mei, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 mei, 2024
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024