Cuneyt Sepetcı & Orchestra Dolapdere - Bahriye Ciftetellisi7 oktober, 2013

L.M. Dupli-Cation / Konkurrent

Istanbul is een prachtige maar ook rauwe stad. Zeker nu Erdogan cum suis nog steeds rake klappen blijven uitdelen. Ook Roma-klarinettist 
Cüneyt Sepetçı weet flinke optaters te verkopen, maar dan wel van muzikale snit. Hij is een veelgevraagd muzikant voor trouwerijen, besnijdenissen, parades en andere feesten in Istanbul, maar er zijn nauwelijks opnames van hem te vinden. Tot nu toe.
Met zijn snerpende, klagelijk klinkende klarinet en bijgestaan door zijn energieke en voortreffelijke Orchestra Dolapdere, blijkt Bahriye Çiftetellisi ruim veertig minuten virtuoos gemusiceer op de vierkante millimeter te bevatten. Waar bij bekende muzikanten als Selim Sesler de scherpe randjes verdwenen zijn, zijn die bij Cüneyt Sepetçı nog volop aanwezig. Furieuze hinkstapritmes, razendsnelle riedels op kanun, ud en viool, en zo nu en dan wat ongepolijste vocalen, bij Bahriye Çiftetellisi komt de pure opwinding opwellen. Het voelt naar eerlijk zweet, liters drank, en wellustige dans. Het ademt de straat. Het ademt leven. Dus, mochten er nog mensen zijn die om een écht feest verlegen zitten: jullie weten nu bij wie je moet zijn. (Francis de Souza)




«« terug naar overzicht