Tamikrest - Kidal4 april, 2017

Glitterbeat / Xango

Een stad aan de zuidwestelijke rand van de Sahara, speelbal van meerdere machten en duistere krachten. Een groep die de diepe wens uitdraagt daarvan verschoond te raken, eindelijk vrij en zichzelf te zijn. De stad leende zijn naam aan het nieuwe album van Tamikrest.
Op de drie voorgaande studioplaten liet de groep zich steeds meer kennen als de vurigste rockers van alle Toearegbands die sinds een jaar of tien op het voorplan staan. Op nummer vier brandt het vuur nog steeds, maar lijkt er ook vaker een vlaag van weemoed overheen te waaien.
Troefkaart is onverminderd het sterke gitaarspel van bandleider Ousmae Ag Mossa, speciaal in de uitwaaierende solo die het hart vormt van Ehad Wad Nedorhan. Spacey stuff. Maar de slepende slide-blues Atwitas laat niet minder indruk na. Het gejaagde War Toyed, met veel herhalende zang, is inmiddels als klassiek te betitelen Toearegrocker War Tila Eridaran zou een nummer van The Clash kunnen zijn.
Met zo'n plaat als visitekaartje moet het voor Tamikrest toch niet moeilijk zijn om goed gevulde zalen aan te treffen als de band later deze maand Nederland weer aandoet. (Ben Ackermans)

Concerten 2017
20 april - Doornroosje, Nijmegen
21 april - De Spil, Roeselaere
22 april - Alter Schlachthof - Eupen
23 april - Grounds, Rotterdam 
5 mei - C-Mine, Genk
6 mei - Botanique, Brussel



 




«« terug naar overzicht