Fatoumata Diawara in nieuwe World Sessions-serie Malinese zangeres met sterke performance zaterdag 20 maart, 2010

Amsterdam World had vorig jaar de première van de in Ivoorkust geboren Malinese zangeres Fatoumata Diawara. Ze maakte indruk met haar stem en performance. In april 2010 komt ze naar Nederland voor een serie World Sessions-optredens.


Vrijdag 9 april is de eerste World Sessions-avond voor Fatoumata Diawara in De Doelen in Rotterdam. In de dagen erna doet ze Amsterdam, Groningen, Arnhem, Den Haag, Utrrecht en Tilburg aan. Mixed is mediapartner van de serie en volgt de concerten op de voet.

Fatoumata Diawara is een beroemdheid in Mali. Ze acteerde in talloze prijswinnende Malinese speelfilms, trad op in musicals en verwierf grote bekendheid in de muzikale tv-komedie Kirikou et Karaba. Naast acteren en dansen werd zingen steeds belangrijker in al die projecten. Toen ze ook nog eens in aanraking kwam met Oumou Sangaré en kon meedoen aan het Afrikaproject Red van Dee Dee Bridgewater besloot ze zich volledig te wijden aan haar zangcarrière.

Vorig jaar stond ze voor het eerst op een podium in Nederland, tijdens het Amsterdam World Festival. Haar indringende, enthousiaste voorkomen maakte meteen indruk. Al tijdens haar akoestische optreden in de Mixed Media Lounge (dat voorafging aan haar officiële optreden) werd duidelijk dat ze een performer pur sang is en een bijzondere zangeres.

Luister hier naar dat optreden

En beluister ook het interview dat ze deed in de Mixed Media Lounge met Mixed-medewerker Charlie Crooijmans.

Diawara werkt momenteel aan haar eerste album, dat uitgebracht zal worden door het prestigieuze label World Circuit –  het label dat ook Ali Farka Touré en Buena Vista Social Club heeft gereleast. De cd wordt in juli verwacht. Het repertoire van dit komende album zal ze uitvoeren met vier muzikanten tijdens haar World Sessions-optredens.

Elke artiest die aan de World Sessions meedoet, wordt in een intieme sfeer in popzalen, theaters en muziekcentra in Nederland aan het publiek voorgesteld. Niet alleen met een concert, maar ook met een live-interview en een documentairefilm. De film is opgenomen in Mali en zal de achtergronden van de muziek van Diawara tonen: haar Wassoulou folkblues mixt traditie met pop en jazz. Na afloop van de show kan je persoonlijk kennis maken met de artiest en draait dj Tipitina een set in de stijl van de avond.

World Sessions IV - Fatoumata Diawara - 2010
9 april: 20:15 uur, De Doelen, Rotterdam
10 april: 21:00 uur, Podium Mozaïek, Amsterdam
13 april: 20:00 uur, De Oosterpoort, Groningen
14 april: 21:00 uur, Luxor Live, Arnhem
15 april: 20:30 uur, Korzo5Hoog, Den Haag
17 april: 20:00 uur, Vredenburg Leeuwenbergh, Utrecht
18 april: 20:00 uur, Theaters Tilburg

www.worldsessions.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------

World Sessions is een idee van World Connection Agency en Podium Mozaïek en in samenwerking met: Theaters Tilburg * Vredenburg * Korzo5HOOG * Luxor Live * De Doelen * Mediapartners: Mixed & NPS Radio 6 * Mede mogelijk gemaakt door : NFPK+

 


meer nieuws
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024
Een persoonlijke impressie
maandag 29 januari, 2024
Monica Akihary met Boi Akih op Jazz Podium Hot House in Leiden
zaterdag 27 januari, 2024