On The Roof - carte blanche voor Simone Sou Trio van muzikale wereldburgers op dakterras in Noord vrijdag 8 juni, 2018

In een knus atrium, verborgen op het dak van een bedrijfspand aan de Johan van Hasseltweg in Amsterdam-Noord, organiseert Felix Hildenbrand elke zomer een reeks concerten in de ruim bemeten categorie 'jazz en wereldmuziek'. Op 29 juni geeft hij daar de vrije hand aan slagwerker en percussionist Simone Sou.


door Ton Maas

Als hij niet al lang geleden was vergeven aan rock&roll-legende Brenda Lee, had Simone Sou (spreek uit 'soo' als in 'soul') als geen ander aanspraak kunnen maken op de titel 'Little Miss Dynamite'. Wie haar wel eens aan het werk heeft gezien achter, voor en desnoods óp het drumstel, zal het beeld blindelings herkennen. Als een glimlachende furie kan de Braziliaanse te keer gaan, maar ze is net zo goed in staat om ragfijne versieringen aan te brengen rond de melodielijnen uit de bayan (Russische accordeon) van Oleg Fateev [alèk fatéjef], haar muzikale en levenspartner sinds ze zich in 2012 vestigde in Nederland.

Intens en magisch
Tijdens een jamsessie in december 2016 speelden Simone en Oleg voor het eerst samen met de Israëlische gitarist Eran Har Even. Simone daarover: 'Het duurde maar een paar minuten, maar het was zo intens en magisch dat ik meteen dacht aan de mogelijkheid om een trio te vormen.' Inmiddels is dat trio een feit en het repertoire waarmee ze eind deze maand aantreden bij On The Roof in Amsterdam-Noord, bestaat uit stukken van Simone's solo-album S.O.S Bras Beat plus een aantal nieuwe composities van Fateev, met verrassend weerwerk door Har Even op elektrische gitaar.

More world
On The Roof brengt deze zomer nog meer wereldmuziek: op 15 juni geeft het trio Reijseger-Fraanje-Sylla acte de présence en op 24 augustus is de beurt aan Maria de Fátima en Miguel Ramos.

meer info:
https://simonesou.com/duo-oleg-fateev-simone-sou/

https://on-the-roof.com

 


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024