Sertab Erener Turkse popdiva voor twee concerten in Nederland donderdag 7 december, 2017

Zangeres Sertab Erener won in 2003 als eerste Turkse artiest ooit het Eurovisiesongfestival. Het winnende liedje 'Everyway That I Can' vormde de opmaat voor een succesvolle solocarrière. Ze heeft inmiddels meer dan tien albums op haar naam staan en is razend populair in haar geboorteland, waar ze hit na hit scoort. Haar populariteit dankt ze mede aan haar krachtige stem en opwindende live show.  Volgend week komt de Turkse popdiva voor twee concerten naar Nederland.


door Bas Springer

Nadat Sertab Erener (Istanbul, 4 december 1964) afgestudeerd was aan het Istanbul Devlet Konservatuvar, werd ze gevraagd als achtergrondvocalist van zangeres Sezen Aksu, een  superster in Turkije. Met hulp van Aksu kreeg ze als snel landelijke bekendheid en in 1992 werd Ereners eerste album Sakin Ol uitgebracht. Er volgden nog diverse albums, die alle bijzonder goed verkochten in Turkije. In 1999 nam Sertab Erener de single Zor Kadin op met de Belgische acapellagroep Voice Male. Het nummer stond in Turkije drie maanden bovenaan de hitlijsten en werd ook een hit in België.



Voor de film Crossing the Bridge: Sound of Istanbul (2005) van regisseur Fatih Akin coverde Sertab Erener het nummer Music van Madonna. Na deze soundtrack, een showcase in Brussel en het duet Private Emotion met latin superster Ricky Martin werd Sertab Erener langzamerhand ook bekend buiten Turkije.

SERTAB ERENER & RICKY MARTIN - "PRIVATE EMOTION" from sertab erener on Vimeo.

Na het winnen van het Songfestival in Riga in 2003 en het succes van Everyway That I Can nam Sertab Erener haar allereerste en tot nu toe enige Engelstalig album op - No Boundaries - dat een mix van up-tempo popsongs met orientaalse invloeden en ballads bevat. Here I am, de opvolger van Everyway That I Can, leek te veel op de voorganger en was dan ook lang niet zo succesvol, maar werd niettemin een radiohit in Turkije.

Ereners succesvolle laatste album Kirik Kalpler Albümü scoort momenteel hoog op de Turkse hitlijsten. Bij haar concerten in Nederland zal Sertab Erener diverse nummers van dit album brengen, naast oude klassiekers. Dat wordt dus luidkeels meezingen en selfies maken door haar grote schare fans.


Concerten
12 dec - Muziekgebouw, Eindhoven
13 dec - TivoliVredenburg, Utrecht

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024