Shishani
Sjahin During (Namibian Tales)
Mehmet Polat Trio
Mehmet Polat
David Golek (Tiltan)
Oleg Fateev (Tiltan)
Tiltan
Old Roots & New Routes Dutch Delta Sounds met een nieuwe concertserie zondag 27 augustus, 2017

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar keert Dutch Delta Sounds de komende maanden terug met een serie concerten in de Amstelkerk aan het Amstelveld in Amsterdam. Uit het inmiddels rijke Nederlandse aanbod van 'wereldmuziek' is een selectie gemaakt van semi-akoestische acts. Bij elk concert is een inleiding en na afloop is er gelegenheid om in gesprek te raken met de artiesten.


zaterdag 2 september - 20.30 u
Monir Goran Trio & Baban Kirkuki (Poëzie en muziek)
Vluchtverhaal tussen Eufraat en Amsterdam

Over ‘beschaving’ gesproken: Tussen Eufraat en Tigris lag ooit Mesopotamië, vandaag Irak geheten, bakermat van onze westerse cultuur en literatuur (het Gilgamesj-epos). Ûdspeler Monir Goran (Kirkuk, 1975) en dichter Baban Kirkuki (Kirkuk, 1974) werden vervolgd omdat ze weigerden met het regime in Bagdad samen te werken. Na een twee jaar durende vlucht ontmoetten beiden elkaar in 1999 in Nederland. Met indringende muziek en evocatieve gedichten vertellen ze via de voorstelling Vluchtverhaal over hun reis vol ontberingen. 

Monir Goran Trio
De muzikale band tussen Oost & West gaat dieper dan doorgaans wordt vermoed. Monir Goran en pianist Ako Taher illustreren hoezeer het werk van de Franse componist Eric Satie verwant is met de melodieën van hun geboortegrond. Taher is eveneens afkomstig uit Irak, waar hij zijn conservatoriumopleiding voltooide. Zijn Nederlandse 'doorbraak' dankt hij aan optredens bij de lokale tv en zijn deelname aan het programma Holland's Got Talent. Hieronder meer over hem en zijn bijzondere verhaal.

inleiding: Stan Rijven


zaterdag 21 oktober - 20.30 u
Shishani & Namibian Tales
Virtuoos vierstromenland



Vier verschillende muziekwerelden vervloeien in Shishani & Namibian Tales. De groep werd in 2015 door de Turks/Nederlandse percussionist Sjahin During opgericht. Sindsdien ontwikkelde de flamboyante, in Namibië geboren zangeres Shishani zich tot de spil van dit virtuoos musicerend ensemble. Turkse percussie, West-Afrikaanse kora, Europese cello en Namibische traditie versmelten tot een volstrekt nieuw geluid.

inleiding: Stan Rijven


zaterdag 4 november - 20.30 u
Mehmet Polat Trio & Tiltan Quartet
Roadmovies voor het oor (dubbelconcert)

Mehmet Polat Trio
Bandleider Mehmet Polat is een architect en wegbereider ineen. Met zijn trio bouwt hij sierlijke bruggen tussen muziek uit de Balkan, het Midden-Oosten, Afrika en Europa. Improviserend op oud, kora en ney volgen Polats uitdagende composities een meanderende route. Het resultaat is een avontuurlijke muzikale reis van het traditionele verleden naar het innovatieve heden. 



Tiltan
Tiltans fascinerende muziek is even zeldzaam als het klavertjevier waaraan de groepsnaam refereert. Hun mix van folklore met jazz, kamer- en filmmuziek vindt zijn oorsprong in de familiegeschiedenis van bandleider David Golek. Invloeden uit het Midden-Oosten, Oost-Europa en Zuid-Amerika transformeerde hij tot een roadmovie voor het oor. In het transparante weefsel van bayan (Russische knoppenaccordeon), klarinet, gitaar en viool wordt de melancholie bijna tastbaar. Hun dromerige soundscapes vallen daarom moeilijk onder één noemer samen te brengen, tenzij je die eenvoudigweg ‘Tiltan’ noemt.

inleiding: Ton Maas


informatie en tickets


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024