officerfishdumplings - Music Meeting live verslag zaterdag 14 mei, 2016

Officerfishdumplings is het pseudoniem van Hatim Belyamani, inderdaad de broer van pianist Amino van Dawn of Midi - die we al eerder hoorden op deze nieuwe versie van de openingsdag van de Music Meeting Moves.


door Mattie Poels - foto's Ton Maas

officerfishdumplings is een sympathiek ogende dj die met volledig swingende overgave achter zijn laptop en mixmachine staat. Achter hem hangt een groot scherm dat in vieren is verdeeld. Elk deel correspondeert met een sample die samen met de andere delen zijn muziek vormt. Een sample, een kort stukje muziek dat steeds wordt herhaald. Op Marokkaanse gnawa gebaseerde muziek met aanvullingen uit andere muziekstijlen. Zo horen (en zien) we bijvoorbeeld ook de tamboerijn zoals die in Brazilië wordt gebruikt.

Handen
Op de beelden zien we musici spelen en zingen, op andere dat er wordt gedanst. officerfishdumplings' werkwijze is redelijk uniek, wat hij prachtig heeft uitgewerkt tot een geheel. Een aanschakeling van beelden, een fotoalbum geïllustreerd door muziek. Onduidelijk is wat hij nou wél en níet live mixt. Het zou daarom mooi zijn als het publiek zijn handen zou kunnen zien: dat zijn handen gefilmd worden en geprojecteerd op een tweede scherm zodat zijn handelingen gevolg kunnen worden.


Het koude weer heeft veel mensen ervan weerhouden naar deze MMMoves-openingsdag van de Music Meeting te komen. Toch kon officerfishdumplings rekenen op wel wat belangstelling. Publiek dat geboeid keek naar de beelden, maar ook publiek dat graag praat, soms zo hard praat dat het boven de muziek uitsteeg.

Multimediacollectief
Vanuit Marokko heeft officerfishdumplings een multimediacollectief opgezet waarmee hij de traditionele Marokkaanse muziek een breder podium biedt. Een prachtig project waarmee hij deze Noord-Afrikaanse muziek op een sympathieke wijze toegankelijk maakt voor een breder publiek, want dat is ze meer dan waard!

 

 

video: Mattie Poels


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024