Black String
Gamin
Ji Park
The Seoul Connection Koreaanse muziekvernieuwers op het snijvlak van traditie en moderniteit vrijdag 11 september, 2015

Nergens ter wereld gaan eeuwenoude traditie en hypermoderniteit zo moeiteloos samen als in Zuid-Korea. In de hoofdstad Seoul staan antieke tempels en gedurfde staaltjes eigentijdse architectuur kriskras door elkaar. Koreaanse muziekvernieuwers laten zich even graag inspireren door traditionele muziekstijlen als p’ansori en sanjo als door de razend populaire K-pop. Onder de noemer The Seoul Connection presenteert Korzo op 18 september een aantal van de meest toonaangevende Koreaanse podiumkunstenaars van het moment.


door Ton Maas

Black String combineert het geluid van traditionele Koreaanse instrumenten als de geomungo (citer) en yanggeum (cimbaal) met westerse als elektrische gitaar, bas en drums. Diepe traditie en eigentijdse invloeden worden verweven tot een eigenzinnig idioom dat grenzen verlegt is zonder de subtiele Koreaanse esthetiek geweld aan te doen.



Monoloog in geluid en beeld
Gamin is niet alleen een virtuoos bespeelster van de p’iri (dubbelriet blaasinstrument), maar wordt ook geroemd om haar innovatieve composities, zowel voor traditionele Koreaanse ensembles als voor westerse bezettingen. Speciaal voor The Seoul Connection brengt ze een nieuwe bewerking van haar stuk Monologue, die tot stand kwam in samenwerking met choreograaf en danser Kenzo Kusuda.



A Tale of Two Cities
De celliste Ji Park leeft afwisselend in Seoul en Parijs. Die steden symboliseren ook de twee culturen waartussen ze heen en weer beweegt: traditionele Koreaanse p’ansori en westerse klassieke muziek. In het project 9000km onderzoekt ze op spannende wijze de raakvlakken tussen beide werelden.



K-popmeiden in de knel
Naast optredens van podiumkunstenaars wordt tijdens The Seoul Connection ook de film 9 Muses of Star Empire vertoond, een documentaire over een van de populairste Koreaanse K-pop-acts, de meidenband 9 Muses. De film geeft een onthullend inkijkje in de Koreaanse muziekindustrie, waarin alles ondergeschikt wordt gemaakt aan commercieel succes.



Zie voor meer informatie en tickets: korzo.nl


meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024