Sysmo Amsterdam start wekelijkse percussieavonden in Mezrab Bezetting maakt zich op voor eerste shows in oktober donderdag 10 september, 2015

Sysmo is het internationale percussiefenomeen dat vanaf 7 oktober wekelijks in Mezrab Amsterdam te zien zal zijn. De audities voor deze shows zijn inmiddels achter de rug en de Sysmo bezetting maakt zich nu op voor de repetities en de eerste shows. Een bijzonder project overgewaaid uit Buenos Aires en Brussel!

Sysmo is een internationaal fenomeen, overgewaaid uit Argentinië en Brussel: een wekelijkse percussieshow van twee uur, met telkens een andere special guest. Bij Sysmo speelt elke week een vaste groep van 14 percussionisten, met telkens speciale gasten. 

Het voorbereiden op de eerste avonden in oktober zal nog een hele klus zijn, want Sysmo werkt met een uniek systeem van gebarentaal waarbij de dirigent via handgebaren precies kan aangeven wat er door welke muzikant gespeeld moet worden. Daarvoor heeft hij de beschikking over ruim 90 gebaren! Alle muzikanten zullen de komende maanden deze gebarentaal leren beheersen.

Tijdens de Sysmo-avonden in Buenos Aires en Brussel komen wekelijks tot wel 400 bezoekers. De avonden in Mezrab moeten de opmaat zijn voor een nog groter succes.

Secties
De 14 percussionisten van Sysmo zijn opgedeeld in secties en elke sectie heeft haar eigen rol en verantwoordelijkheid. Elke rol wordt door minimaal 2 percussionisten gedragen, wat bijdraagt aan diversiteit en de krachtige klank. De inspanning wordt verdeeld zodat elk talent van de musici aan bod komt en zodat tijdens het concert van begin tot eind de maximale inspanning worden gegeven. De secties binnen Sysmo zijn

• Djembé’s
• Conga’s
• Handpercussie en bijzondere percussie
• Surdo’s
• Chicos en Sabars

De bezetting van Sysmo Amsterdam bestaat uit de volgende 14percussionisten:

Remco Menting (NL), captain, surdo, clave.
Remco is ook de artistiek leider van Sysmo

Lauriane Ghils (BE) – Shekere, Djembé, Conga.  Studeerde bij Osvaldo Hernadez en speelde bij Papa Goni. Studeert ‘Latin Percussion’ aan de Codarts, Rotterdam.

Eli Wing (USA) – Surdo, Clave. Multi-instrumentalist uit New York, behaalde zijn Bachelor percussie aan het conservatorium van Brooklyn

Vernon Chatlein (Curaçao), Guira, Clave Studeerde percussie in o.a. Havana en Amsterdam, en tourde onder meer met Kuenta I Tambu en zijn eigen groep ‘Vernon Chatlein’s Elements’

Wouter van der Wildt (NL), Surdo. Speelt sinds zijn 14e bij de proffesionele groep ‘Circle Percussions’, en bespeelt alle Japanse percussie. Hij tourt met deze groep in theaters over de hele wereld.

Juri Kuefner (DE), conga. Bachelor of Music Codarts Rotterdam en maakte studiereizen naar o.a. Cuba, de Dominicaanse Republiek en Spanje.

Miguel Padron Garcia (Venezuela) Conga. Toerde o.a. met Venezuelaanse bands in Europa als Laberinto en Metalito. Sinds hij woonachtig is in Amsterdam speelt hij bij Ten Tem Pies.

Yariv Vroom (NL), Conga. Speelt sinds zjin 5e bij Wulabakan Junior Percussion Group en reise naar Senegal om zich te verdiepen in de traditie van Djembé en Doundounba.

Luuk van Rossum (NL), Djembe. Bachelor klassiek slagwerk Rotterdam, speelt sinds 2013 bij Percossa, een professionele  percussie-theatergroep.

Glenn Liebaut (NL), Sabar. Master Klassiek slagwerk Amsterdam, tourde 8 jaar met Circle Percussion en 3 jaar met Percossa.

Romea Ciamristi (IT), Sabar. Studeerde drums aan het ‘Conservatory of Music G. Tartini in Trieste’ en klassiek percussie aan het conservatorium Rotterdam. Toert sinds 3 jaar met Percossa.

Alexis Masset (BE), Shakers. Speelde 3 jaar bij de Belgische slagwerkgroep ‘Groove Guerrilla’ en volgde diverse masterclasses en workshops percussie. Woont sinds dit jaar in Amsterdam.

Fanti O’bryan (Suriname), Djembé. Kreeg vanaf zijn tweede jaar djembé-les van zijn vader en meesterpercussionist Ponda O’Bryan en is een van de meest gevraagde Afro-Surinaamse drummers op gebied van zowel de Kawina als ook de Wintidrums.

Irene Rodríguez Rodríguez (ES), Shakers  Tweede-jaar Master Klassiek Percussie Conservatorium van Amsterdam, met bijvak latin-percussie. 

Eerste shows
De repetities vinden plaats van 21 tot en met 25 september in Amsterdam. De eerste show is op woensdag 7 oktober, en daarna iedere week op de woensdagavond. Voor een idee wat je daar te zien gaat krijgen kun je deze twee video's uit Argentinië en België bekijken.

 

Video
Sysmo in Argentinië

 

 

Sysmo in Belgie:

 

 

Wil je op de hoogte blijven van Sysmo Amsterdam of internationaal? Volg ze dan op Facebook via: 

 

www.facebook.com/groups/sysmoamsterdam
www.facebook.com/sysmomatters

 

 


meer nieuws
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024
Een persoonlijke impressie
maandag 29 januari, 2024
Monica Akihary met Boi Akih op Jazz Podium Hot House in Leiden
zaterdag 27 januari, 2024