Roberto Fonseca & Fatoumata Diawara
Mauro Durante (Canzoniere Grecanico Salentino)
Danyčl Waro
Steve Lehman
Hailu Mergia
Ester Rada
Tinariwen
Mbongwana Star
The Jones Family Singers
Barmer Boys
Mark Guiliana
The Baylor Project: Jean & Marcus Baylor
Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest
Martin Fondse
Bamba Wassoulo Groove
Noura Mint Seymali
Alune Wade & Harold López-Nussa
César de las Mercedes Pedroso Fernández met Pupy y los que Son Son
Driss El Maloumi (foto Ton Maas)
Mixed Media Lounge op Music Meeting 2015 Met Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca, Alune Wade & Harold López-Nussa, Danyel Waro, Mbongwana Star, Barmer Boys, Driss El Maloumi, Steve Lehman, Mark Guiliana, Bamba Wassoulo Groove & Noura Mint Seymali, Baylor Project en vele anderen vrijdag 22 mei, 2015

In het pinksterweekend vindt in Nijmegen de 31ste editie van Music Meeting plaats. Het festival begint zaterdagmiddag 23 mei, half vier, en duurt tot maandagavond 25 mei, tien uur. MixedWorldMusic is drie dagen lang aanwezig in de Mezzo-tent met de Mixed Media Lounge, waar we live-interviews en mini-concerten met de festivalartiesten presenteren onder het motto 'Dichter bij topartiesten op Music Meeting'. Een prachtig palet artiesten komt langs in de Mezzo. Van Tinariwen tot Steve Lehman, van Danyčl Waro tot Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca. Kom naar Nijmegen! Of, als je daar niet toe komt, lees op MixedWorldMusic de verslagen.


Mixed Media Lounge is al jaren een succevol onderdeel van Music Meeting. Op het festivalterrein vind je de Apollo, de grote tent voor de grote concerten, meest zitconcerten, en sommige sta/dansconcerten, en de Mondo, de open festivaltent.

Een uitgebreide programmabeschrijving van Apollo en Mondo vind je hier 

Klik hier voor Apollo-tickets, parktickets, dagkaarten en passepartouts

Naast de Apollo en de Mondo is er de Intro tent met nieuw talent, zijn er workshops, is er de Movie Meeting waar je dagelijks een achttal muziekfilms kunt bekijken, zijn er brunchconcerten in de Hortus, en kunnen kinderen (gratis toegang t/m 15 jaar) meedoen op de Mini Meeting


Mezzo
De Mezzo, achter op het terrein voorbij de Apollo, is de derde tent van het festival, lommerrijk tussen de bomen, een geweldige plek om drie dagen lang te genieten van interviews en mini-concerten van festivalartiesten in de Mixed Media Lounge, het openluchtproject Buiten Spelen, korte lezingen met gesprekken van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit, gecombineerd met Silent Disco met DJ Ben Joosten, De Tropen en DJ Safri, en het pianospel van Sixty Fingers. 


Mixed Media Lounge
De festivalartiesten komen voor of na hun concerten naar de Mixed Media Lounge voor een live-interview met een journalist van MixedWorldMusic.com, en een kort, veelal akoestisch optreden in de intieme setting van de Mezzo.

Interviewers
: Koen Schouten, Ton Maas, Bas Springer
Presentatie en coördinatie: Erk Willemsen

PROGRAMMA MIXED MEDIA LOUNGE IN DE MEZZO

Zaterdag 23 mei 2015
Op de eerste Music Meeting dag ontvangen we in de Mixed Media Lounge achtereenvolgens Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca, Canzoniere Grecanico Salentino, Mbongwana Star, The Jones Family Singers en Mark Guiliana & De Raad van Toezicht voor live-interviews en mini-optredens.

ZATERDAG | 17.40Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca Interview & akoestische sessie
Roberto Fonseca is een van de belangrijkste Cubaanse pianisten. Fatoumata Diawara een van dé grote Mailinese zangeressen. Vorig jaar sloegen zij de handen ineen en maakten meteen furore met hun cross-over Cuba-Mali. Koen Schouten spreekt met beiden en ze doen een korte, intieme set met gitarist Bah Sekou. 

Later op de avond om 20.45 uur spelen ze hun concert in de Apollo. 



Mauro Durante (bandleider Canzoniere Grecanico Salentino) Interview & solo-optreden
Na het optreden in de Apollo van het Italiaanse gezelschap Canzoniere Grecanico Salentino komt bandleider Mauro Durante naar de Mixed Media Lounge voor een gesprek met Koen Schouten. Hij zal ook zijn typerende virtuoze tamboerijnspel laten horen. 



ZATERDAG | 19.45
Coco Ngambali, Theo Nsituvuidi en Dr. L (Mbongwana Star) interview & akoestische sessie
In deze sessie gaat Bas Springer het gesprek aan met de twee oprichters van de nieuwe Congolese sensatie Mbongwana Star: Coco Ngambali en Theo Nsituvuidi, voorheen zangers/gitaristen van Staff Benda Bilili, en de producer van het debuutalbum, Dr. L. Inclusief een kort optreden. Dit alles voorafgaand aan hun optreden om 21.45 in de Mondo. 




Bishop Fred Jones (The Jones Family Singers) interview & a capella optreden
The Jones Family Singers brengen old school gospelsoulfunk in een hedendaags jasje. Bas Spring interviewt vader en bandleider 'bishop' Fred A. Jones en de vocalisten geven een a capella voorproefje van het optreden in de Apollo. 

ZATERDAG | 22.15Mark Guiliana & De Raad van Toezicht interview & akoestische sessie

Na het concert van Mark Guiliana Beat Music om 18.30 in de Apollo en De Raad van Toezicht om 19.30 uur in de Mondo komen de bandleiders van beide formaties naar de Mixed Media Lounge. Ton Maas interviewt ze en ze doen een akoestische sessie. 


Zondag 24 Mei 2015

ZONDAG | 15.00Jean en Marcus Baylor (The Baylor Project) interview & akoestische sessie
Marcus Baylor is de voormalige drummer van The Yellowjackets. Samen met echtgenote Jean Baylor komt hij naar Music Meeting voor een concert met The Baylor Project. Voorafgaand aan hun optreden om 18.00 uur in de Apollo zijn ze in de Mixed Media Lounge voor een kort voorproefje en een interview met Koen Schouten. 




Martin Fondse & leden Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest interview & akoestische sessie
Elke twee jaar krijgt een gerenommeerd jazzmusicus de opdracht om intensief met de twintig supertalenten van het Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest aan de slag te gaan. Nu is dat componist, toetsenist, maar vooral duizendpoot Martin Fondse, een hoofdrolspeler binnen de Nederlandse jazz. Koen Schouten gaat in gesprek met leden van de bigband en Fondse zelf, voorafgaand aan het optreden kort daarna op podium de Mondo.



ZONDAG | 17.00
Bamba Dembélé (Bamba Wassoulo Groove) & Noura Mint Seymali interview & akoestische sessie
In deze sessie gaat Bas Springer eerst het gesprek aan met de oprichter van Bamba Wassoulou Groove, Bamba Dembélé, ooit medeoprichter van de Super Djata Band, en de Mauritaanse Noura Mint Seymali. Bamba Dembélé brengt met Bamba Wassoulou Groove die gouden tijd van de Malinese muziek opnieuw tot leven. Noura Mint Seymali, de (stief)dochter van de in 2011 overleden 'Diva of the Desert' Dimi Mint Abba, zet Mauritanië weer terug op de muzikale kaart met intrigerende woestijnpsychedelica. 





Alune Wade & Harold López-Nussa
interview & trio-performance
De gloednieuwe samenwerking tussen twee grote namen in latin en jazz, de Cubaanse pianist Harold López Nussa en de Senegalese bassist Alune Wade, resulteerde recent in het album met de veelzeggende titel Havana-Paris-Dakar. Een basis van Congolese rumba met veel ruimte voor latinjazz, salsa, chacha en zelfs Noord-Afrikaanse chaabi. Na het interview met Bas Springer schuift broer en drummer Ruy Adrian López-Nussa aan voor een korte sessie op topniveau. Later op de avond om 20.30 is er het concert in de Apollo. 



ZONDAG | 19.45César de las Mercedes Pedroso Fernández (aka Pupy) interview & akoestische sessie
Koen Schouten interviewt in deze sessie levende legende van de timba, Grammy-winnaar César 'Pupy' Pedroso, voorafgaand aan het optreden dat hij met zijn orkest Pupy y los que Son Son in de Apollo geeft om 20.30 uur. Met een paar bandleden trakteert Pupy in de Mixed Media Lounge alvast op een akoestisch latinfeestje.




ZONDAG | 21.30Driss El Maloumi interview & akoestische sessie
Al om 16.00 uur heeft udspeler Driss El Maloumi met zijn trio in de Apollo opgetreden. 's Avonds komt hij langs in de Mixed Media Lounge. Ton Maas doet een live-interview met hem en het trio zal een kort optreden doen. 


Maandag 25 mei 2015

MAANDAG | 14.30Barmer Boys interview (tolk: Ankur Malhotra, tourmanager Ammarrass Records) & akoestische sessie
Koen Schouten interviewt de Barmer Boys uit Rajasthan, voorafgaand aan hun optreden in de Mondo om 16.45 uur. In de Mixed Media Lounge geven ze alvast een voorproefje. In de Movie Meeting kan je aansluitend om 15.15 uur de kersverse documentaire A journey with the band to their home in the Thar Desert, zien, featuring de Barmer Boys! 



Eyadou Ag Leche (Tinariwen) interview & akoestische sessie
Bas Springer gaat in gesprek met bassist Eyadou Ag Leche van Tinariwen, trendsetter van de desertrock, na afloop van hun optreden in de Apollo (13.30-14.30).



MAANDAG | 17.15Hailu Mergia & Ester Rada interview & akoestische sessie
Koen Schouten interviewt in deze sessie de legendarische bandleider, toetsenist en accordeonspeler Hailu Mergia en de nieuwe ster aan het Ethiopische jazzfirmament: Ester Rada, voorafgaand aan hun optredens in de Apollo vanaf 20.15 uur.  





MAANDAG | 19.00Steve Lehman interview & solo-optreden
Koen Schouten spreekt met altsaxofonist en jazzvernieuwer Steve Lehman, die tevens een korte soloperformance zal geven. 

Danyél Waro interview & akoestische sessie
Direct na zijn concert in de Apollo (18.00-19.00) komt Danyél Waro, ambassadeur van de maloya uit La Réunion, naar de Mixed Media Lounge voor een live-interview met Ton Maas. 



Luister hier naar een playlist met muziek van de festivalartiesten die voor interviews en korte intieme optredens naar de Mixed Mdia Lounge in de Mezzo komen. 




ANDERE PROGRAMMAONDERDELEN IN DE MEZZO  

Verdieping met het Soeterbeeck Programma
In het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit kan publiek meedenken en -praten over verboden muziek, smartlappen, en stilte en muziek, in korte lezingen en gesprekken. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten het publiek anders nadenken over muziek, en stellen verdiepende vragen. 

ZATERDAG 23 MEI Verboden muziek 21.30 uur
Muziek speelt een grote rol binnen religies, maar muziek wordt soms ook als zondig gezien en zelfs verboden. Waar is dit verbod op gebaseerd?

ZONDAG 24 MEI Smartlappen 19.00 uur
Waarom zijn emoties zo belangrijk in muziek? Wat maakt iets tot een smartlap en wat spreekt mensen erin aan? En waarom hebben smartlappen een negatief imago?

MAANDAG 25 MEI Stilte en muziek 16.45 uur
Een moment van stilte kan veel zeggen in een nummer, en zelfs zorgen voor een hele andere ervaring. Een blik op de rol en het belang en de betekenis van stilte in muziek.

ru.nl/soeterbeeckprogramma

Buiten Spelen en de nieuwe compositie voor zes pianisten
In allerlei landen duiken steeds meer piano's in openbare gelegenheden en in de openlucht op. Het geeft mensen de kans om op een laagdrempelige manier hun creativiteit te delen en elkaar te ontmoeten via de (onverwachte) muziek op plaatsen waar men elkaar normaliter alleen onbewust passeert. Vanuit deze gedachte realiseerde Rhea Elise in de maand juli 2014 het openluchtproject ‘Buiten Spelen – Openluchtpiano’s’. Het project krijgt dit jaar een vervolg en gaat spectaculair van start tijdens Music Meeting. In de Mezzo staan op zaterdag 23 mei maar liefst zes prachtig beschilderde piano’s. De Nijmeegse pianist Michiel Braam schreef speciaal hiervoor een stuk van zes minuten voor zes piano’s met de welluidende titel Sixty Fingers. Dit stuk wordt door zes pianisten, waaronder Michiel Braam zelf, drie keer uitgevoerd op zaterdag 23 mei om 15.45 uur, 17.30 uur en 21.30 uur.

Music Meeting verder
Alles wat er in de Mezzo gebeurt is natuurlijk maar een klein deel van het programma van de Music Meeting. De grote concerten vinden plaats in de Apollo en de Mondo. Er is het Intro talentprogramma, voor kinderen is er de Mini Meeting, en dicht bij de Mezzo is er de Movie Meeting. 

Lees hier alles over het totaalprogramma.




meer nieuws
Het indrukwekkende album Naamu nu live uitgevoerd
vrijdag 19 april, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 april, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
vrijdag 29 maart, 2024
Betoverende samenzang in de Amstelkerk
maandag 11 maart, 2024
Soloconcert van Nani Vazana in de Roode Bioscoop
zondag 10 maart, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 maart, 2024
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024