MixedWorldMusic Top 10 van 2021 – Sofia Rei - Umbral De beste world music albums van 2021 volgens de redacteuren van MixedWorldMusic 12 december, 2021 De MixedWorldMusic.com Top 10 van 2021 is samengesteld door de medewerkers van MixedWorldMusic. Zij stelden ieder hun eigen lijst op, wat opgeteld resulteerde in de gezamenlijke Top 10 van 2021.
Het ongelofelijke levensverhaal van Pongo Een van de bijzondere showcases op de Womex 2021 in Porto 2 november, 2021 Pongo is een dame met een ongelofelijk levensverhaal, die op het podium met een enorme bak energie de geschiedenis naar haar hand zet. Geboren in Angola in 1992, gevlucht voor een burgeroorlog die het land al sinds 1975 in een wurggreep hield, en overlevend in een land waar ze op school met de nek werd aangekeken, want Afrikaans.
World Music Charts Europe - December 2021 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 december, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 41 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.

De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Trio Da Kali + NSSQ en Bassekou Kouyaté + Ngoni ba Applaus maskeert contrast in Concertgebouw 10 november, 2021 Eigenlijk zou ngoni-virtuoos Bassekou Kouyaté met zijn band op 9 november in de kleine zaal van het Amsterdamse Concertgouw het hele avondprogramma voor zijn rekening nemen, maar vervolgens werd ook nog Trio Da Kali toegevoegd alsof het om een support act ging en geen double bill. In plaats van het Amerikaanse Kronos Quartet, waarmee het nieuwe supertrio uit Mali wereldfaam vergaarde, traden ze aan met het in Nederland gevestigde North Sea String Quartet. En dat bleek een gouden greep.
Patricio Wang & Ensemble live in de Vondelkerk Slotconcert Old Roots New Routes alsnog met publiek 7 november, 2021 Na een gemankeerd seizoen waarin vrijwel uitsluitend streams zonder publiek mogelijk waren, kon de serie Old Roots New Routes van Dutch Delta Sounds alsnog live worden afgerond met een optreden van componist Patricio Wang en zijn ensemble voor een enthousiaste schare liefhebbers in de Amsterdamse Vondelkerk.
World Music Charts Europe - November 2021 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 november, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 41 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.
De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Reportages vanaf de Womex Worldwide Music Expo in Porto Showcases en conferentie, 27-31 oktober 2021 1 november, 2021 Van 27 tot en met 31 oktober 2021 vond in Porto, Portugal, de Womex-beurs plaats, de 27e editie! Met dit artikel hielden we je tijdens Womex op de hoogte van wat er allemaal op ons af kwam, vanaf het beursterrein, maar vooral vanaf de podia waar Womex de muziek presenteert. Lees de verslagen en bekijk de videofragmenten van de showcases. In omgekeerd chronologische volgorde!
Music Meeting presenteert uitgebreide concertreeks Inclusief een uniek concert van het Alain Pérez Quinteto 28 oktober, 2021 Music Meeting presenteerde onlangs een hele serie concerten, sessies en meer op hun videokanaal Music Meeting All Ears, maar nu, in aanloop naar het Music Meeting Festival met Pinksteren presenteert de organisatie een verbluffend mooie serie Music Meeting Concerts.
World Music Charts Europe - Oktober 2021 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 oktober, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.
De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Call to Prayer concerten met Ghalia Benali & Romina Lischka 22 september, 2021 Het briljante album Call to Prayer van Ghalia Benali & Romina Lischka stond op de zesde plaats van de Top 10 van beste albums van 2020 volgens de MixedWorldmusic-redactie. Het duo speelt 29 en 30 september twee concerten, in Nijmegen en Eindhoven.
In aanloop naar Womex 2021 - we zijn heel benieuwd naar deze artiesten Porto - 27 tot en met 31 oktober 19 september, 2021 Over ruim een maand opent wereldmuziekbeurs Womex in Porto, Portugal, haar deuren na een virtuele editie in 2020, van 27 tot en met 31 oktober 2021. Programmeurs, boekers, muzikanten en journalisten uit de hele wereld komen er weer samen om te bepalen welke acts het komend jaar de podia zullen aandoen. Met MixedWorldMusic zullen we er natuurlijk weer aanwezig zijn om verslag te doen, maar voor nu nemen we in dit artikel een voorschot op wat we daar zullen gaan zien.
Buena Vista Social Club 25 jaar Een persoonlijk relaas 17 september, 2021 Het is dus 25 jaar geleden (en een paar maanden) dat een flink aantal musici van de oude Cubaanse stempel zich verzamelden in de historische Egrem studio's in Havana. Niemand wist toen, maart 1996, dat zich daar in een week tijd een wereldmuziekrevolutie zou aftekenen. Het Buena Vista Social Club album zou het best verkochte wereldmuziekalbum ooit worden.