Frisse meerstemmige samba uit Rio Casuarina treedt nog drie keer op in de Benelux 18 juni, 2010 De originele Braziliaanse sambagroep Casuarina speelde het Pinksterweekend de tent plat tijdens Music Meeting in Nijmegen. Deze carioca's - inwoners van Rio de Janeiro – moderniseren klassieke sambaliedjes met dynamische arrangementen en meerstemmige zang. Ze zijn tussen 5 en 9 juni nog drie keer te zien in Nederland en België. MixedWorldMusic interviewde zanger en percussionist João Cavalcanti na een akoestische show van Casuarina in de Mixed Media Lounge, beiden via Radio6.nl on demand te beluisteren.
Dunya in tien stappen De Dunya Festival-tips van MixedWorldMusic 27 mei, 2010 Met meer dan veertig optredens op zondag 30 mei is het programma van het Dunya Festival weer prachtig samengesteld. Met veel Afrikaanse muziek (het thema van dit jaar), latin en fusion. Voordat je verdwaalt tussen de kebabkraampjes en de goede-doelenmarkt brengt MixedWorldMusic een lijst met wereldmuziekhighlights: een haalbare festivalgids waarbij het beste meegepikt kan worden.
Juni voetbalmaand? Juni muziekmaand! In Zuid-Afrika zowel als in Nederland 7 juni, 2010 Afgelopen maandagavond bracht hij tijdens het slotconcert van Music Meeting in Nijmegen vriend en vijand in vervoering en vrijdag 28 mei geeft hij een show in de Amsterdamse Melkweg met als supportact The Mahotella Queens. De Zuid-Afrikaanse trompetlegende Hugh Masekela is bovendien een van de artiesten die op 10 juni de officiële opening zal verzorgen van het WK Voetbal in zijn thuisland.
Meeslepende eerste dag Music Meeting Sessies Mixed Media Lounge voorbode voor komende dagen 23 mei, 2010 De openingsdag van het 26ste Music Meeting festival in Nijmegen kende veel memorabele concerten. In de Mixed Media Lounge gaven levendige interviews en akoestische sessies een voorproefje van wat er de rest van het Pinksterweekend komen gaat.
Mixed Media Lounge op Music Meeting Drie dagen lang live-interviews en akoestische optredens 19 mei, 2010 Zaterdag 22 mei om half vier start het programma van de Mixed Media Lounge tijdens Music Meeting in Nijmegen met een duet van Pee Wee Ellis en Vieux Farka Touré. Drie dagen lang vinden in de Mixed Media Lounge live-interviews en akoestische optredens van de festivalartiesten plaats. Een project van MixedWorldMusic.com.
Club ¡mm...! Nachtprogramma van Music Meeting Met Choc Quib Town, DuOud, Menwar, Socalled, Kottarashky en dj's 18 mei, 2010 De driedaagse Music Meeting gaat zaterdag 22 mei van start. Het festivalprogramma speelt zich grotendeels af in Park Brakkenstein, Nijmegen, maar 's nachts verplaatst Music Meeting zich naar Doornroosje met een enerverend nachtprogramma. Zaterdag 22 mei: DuOud & Friends, Kottarashky Live Band, DJ Click, en DJ Tomasç. Zondag 23 mei: Choc Quib Town, Menwar, Socalled, DJ Kosta Kostov, en DJ La Formule du Baron.

'Que Sensación!' op vijf in hitlijsten Los Angeles Weer overzees succes voor Cubop City Big Band 7 december, 2009 De cd 'Que Sensación!' van de Nederlandse Cubop City Big Band verschijnt deze maand op vijf in de latin top twintig van Los Angeles, te raadplegen op de website van het Amerikaanse blad Latin Beat. De plaat brengt een eerbetoon aan latinjazzpioniers Grupo AfroCuba, Emiliano Salvador en Paquito D’Rivera. Mixed sprak in mei met bandleider Lucas van Merwijk over de plaat.
Mixed Media Lounge op Antillen Festival Met Oswin Chin Behilia, Izaline Calister, Grupo di Betico, Gerald Clarinda, e.a. 12 mei, 2010 Zaterdag 15 mei is MixedWorldMusic.com met de Mixed Media Lounge aanwezig op de grote festivalavond van het Antillen Festival in De Doelen, Rotterdam, met live-interviews en akoestische optredens van de festivalartiesten. De interviews worden gedaan door Alfred Schaffer.
Baraná overtuigt in Amsterdam Nederlandse tour vervolgt dit weekend 11 mei, 2010 Zangeres Ceylan Ertem brengt in Baraná het mooiste boven. Gisteren in Pakhuis Wilhelmina: vlekkeloze zang met stemcapriolen, eigenwijs, de muziek swingend, wringend of verleidelijk funky; Zappaiaans bij vlagen zelfs.
Pinksterweekend: Music Meeting in Nijmegen Drie dagen world en jazz in de tenten op Park Brakkestein 7 mei, 2010 Music Meeting 2009 werd door de medewerkers van MixedWorldMusic.com tot beste festival van het jaar gekozen. De editie van 2010 belooft opnieuw een heel mooie driedaagse te worden, in een mix van world en jazz, gratis en betaald, speciale projecten en geoliede shows, luister- en dansmuziek. Mixed is weer aanwezig in de Mezzo-tent met de Mixed Media Lounge, waar je drie dagen lang live-interviews en akoestische optredens van de festivalartiesten kunt meemaken.
Funky jazz uit Zuid-Afrika door BCUC Bantu Continua Uhuru Consciousness tourt door Nederland en België 8 juli, 2010 Vlak voordat het WK losbarst in de sjieke stadions van Zuid-Afrika, tourt de funky jazzband Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC) uit Soweto door Nederland. De band al op het Bevrijdingsfestival Amsterdam en speelt in juni op de festivals Mundial, Nyama en Afro-Latino. Vanaf de podia verspreiden de muzikanten niet alleen een sound die put uit traditionele instrumenten en strakke beats, maar ook hun duidelijke mening over een modern Afrika. Het beeld van de zielige zwarte moet maar eens verdwijnen, vinden ze.
African Blacklist: top-50 te beluisteren op Radio 6 De 50 beste Afrikaanse songs aller tijden 6 mei, 2010 De top-50 van hoogtepunten uit vijftig jaar Afrikaanse popmuziek werd onlangs gepresenteerd in het Utrechtse Rasa tijdens het festival Africa Independent. The African Blacklist is samengesteld door kenners en liefhebbers van Afrikaanse muziek, zowel professionals als publiek. Onbetwiste winnaar: het nummer 'Immigrés' van Youssou N'Dour van het gelijknamige album uit 1984. Salif Keita is het beste vertegenwoordigd in de lijst, met maar liefst vijf songs. Op het webradiokanaal World van Radio 6 is de top-50 elke zaterdag te beluisteren van 22.00-23.00 uur.