Wereldmuziekabonnement bij Oxfam Novib Elk jaar drie cd's en een agenda in de bus 1 september, 2010 Met een Wereldmuziekabonnement steun je de activiteiten van Oxfam Novib en krijg je drie wereldmuziek-cd's per jaar in de bus. Bovendien ontvang je de Wereldagenda 2011 en als welkomstgeschenk de cd Discover Putumayo World Music.
Cadeautjes voor het oor tijdens IGFA, Amsterdam Oude en nieuwe muziek voor gamelan 20 augustus, 2010 Een bonte stoet Javaanse, Balinese en westerse componisten en topmusici laat tijdens het aanstaande Internationaal Gamelan Festival Amsterdam horen hoe het er in de 21ste eeuw voorstaat met de gamelanmuziek.
J'aime j"aime j'aime qu'est-ce que c'est J'aime j"aime 18 augustus, 2010 J'aime j"aime
Nueva Manteca goes tango Tango con Clave, een nieuw project van Dutch Latin Collective 12 december, 2010 Nueva Manteca is in haar bloemrijke geschiedenis al heel wat bijzondere avonturen aangegaan. Zo werd de muziek van Porgy and Bess en West Side Story door hen al in een Afro-Cubaans jasje gegoten, voerden ze een ware mis uit, werd Motown eer betoond, en kwam de muziek van New Orleans in een latinjazzomgeving. Met het nieuwe programma Tango con Clave wordt een muzikaal huwelijk tussen Argentijnse tango en Cubaanse clave gesloten.
Download de nieuwe single van Suarez... ... en plant een boom op Madagascar 14 augustus, 2010 De Belgische band Suarez presenteert hun nieuwe single 'Qu'est-ce que j'aime ça'. Het is een zomerse song met Malinees klinkende harmonieën, helemaal in de aanstekelijke chanson-achtige stijl van Suarez.
Keiharde salsa uit New York, mét een boodschap Self-made men van La Excelencia populairder dan ooit 23 juni, 2012 De jonge, energieke band La Excelencia, momenteel een van de meest gewilde salsa-acts, brak in 2006 door met het album ‘Salsa con Conciencia’. In de 'salsa dura' van de groep klinken de rauwe klanken van de Big Apple door naast de Afrikaanse salsaroots en de Fania-sound uit de jaren zeventig. Live laten de twaalf bandleden de salsavonken van het podium vliegen. Maar ook de boodschap is belangrijk.

Listen to the Banned cd project Gecensureerde artiesten krijgen een stem 15 augustus, 2010 Muziek die dictators laat beven en fundamentalisten boos maakt. Zo noemen de organisatie Freemuse en samensteller Deeyah de cd Listen to the Banned. De plaat verzamelt hedendaagse nummers van artiesten die gecensureerd, vervolgd, veroordeeld, gevangen gezet en zelfs gemarteld zijn om hun muziek.
Antilliaanse feesten brengt primeurs en buitenkansen Wyclef Jean geeft er zijn enige concert van de zomer in Europa 30 juli, 2010 Hoogstraten mag zich 13 en 14 augustus weer opmaken voor het grootste Caribisch festival ter wereld. Met de komst van onder anderen vallenato-ster Jorge Celedón, salsagrootheid Willy Chirino en superster - en binnenkort Haïtiaanse presidentskandidaat - Wyclef Jean heeft de 28ste editie een indrukwekkend affiche samengesteld.
World Music Charts Europe - augustus 2010 Van 2 op 1 de stevige stayer DJITOUMOU van Idrissa Soumaoro - stabiel van 1 naar 2: de Sierra Leone's Refugee All Stars met RISE AND SHINE - en, van 92 op 3, steile stijger MAGNIFICATION van Magnifico 1 augustus, 2010 De 20 beste tracks van de maand, gekozen door 45 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziek-specialisten van radiostations uit 23 Europese landen.
Ate Doornbosch overleden In de lijvige box Onder De Groene Linde is zijn werk toegankelijk gemaakt 29 juli, 2010 De Nederlandse Alan Lomax is niet meer. Na een kort ziekbed is vrijdag 23 juli jl. radiomaker, liedverzamelaar en wetenschapper Ate Doornbosch op 84-jarige leeftijd in Schiedam overleden. Ate Doornbosch maakte voor de VARA (later NRU en NOS) het bekende radioprogramma ‘Onder de Groene Linde’ en was tevens verbonden aan het Meertens Instituut. MixedWorldMusic herpubliceert hier het artikel van de hand van Jaïr Tchong, dat eerder verscheen in Mixed Wereldmuziekmagazine ter gelegenheid van het verschijnen van Onder De Groene Linde, een lijvige box met negen cd’s, een dvd en een boek, waar een selectie uit het werk van Doornbosch in verzameld is die in 2008 in Rasa, Utrecht, werd gepresenteerd.

België in teken world music in weekend 6 augustus Staff Benda Bilili, Ojos de Brujo, Goran Bregovic en vele anderen 30 juli, 2010 Esperanzah!, Klinkers, Polé Polé Beach en Dranouter in één weekend, dat wordt Belgiëtrotten: vier festivals boordevol world music, van 5 tot 8 augustus. Klinkers in Brugge is al even bezig en gaat na dit weekend ook nog even door; Esperanzah!, bij de abdij van Floreffe nabij Namen, trapt af op 6 augustus en sluit zondag 8 augustus; dat geldt ook voor Polé Polé Beach op Strand Zeebrugge; Folkfestival Dranouter opent haar velddeuren al een dag eerder. Alle vier de festivals hebben een indrukwekkende programmering.
Luísa Maita presenteert debuut-cd Lero-Lero Luister en kijk naar deze nieuwe Braziliaanse zangeres 1 augustus, 2010 Het Cumbancha-label brengt in de serie Discovery opnieuw een fraaie release uit met Lero-Lero van de Braziliaanse zangeres Luísa Matia. Het album was begin augustus cd van de week op MixedWorldMusic.com.