Savina Yannatou bezingt de vele gedaanten van water Interview met de Griekse chanteuse voorafgaand aan haar tour van 15-19 maart 2023 23 februari, 2023 Savina Yannatou, de Atheense zangeres met de bedwelmend mooie stem die al vele harten stal, komt in maart naar Nederland en België met een nieuw programma getiteld ‘Watersong’. Naast haar vaste gezelschap Primavera en Salonico geeft ook een oude bekende van Yannatou acte de presence: de Tunesische zangeres Lamia Bedioui.
World Music Charts Europe - Februari 2023 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 februari, 2023 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
La Reina del Metal in Muziekgebouw aan ‘t IJ Negende Flamenco Biënnale rinkelend van start 22 januari, 2023 Bij flamenco gaat het niet alleen om de muziek, maar ook en vooral om interactie, passie en energie. Fysieke aanwezigheid is daarom eigenlijk een vereiste om het echt te beleven. Vandaar de enorme opluchting dat de nieuwe, negende editie van de Flamenco Biennale eindelijk weer zonder coronabeperkingen in het theater kan plaatsvinden. Initiator en festivaldirecteur Ernestina van de Noort benadrukte het nog maar eens in haar welkomstwoord, zaterdagavond in Muziekgebouw aan ’t IJ. Het programma is zoals altijd gevarieerd en avontuurlijk, zoals al meteen duidelijk werd bij het bijzondere openingsoptreden van percussionist Enric Monfort en danseres Vanesa Aibar.
World Music Charts Europe - Januari 2023 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 januari, 2023 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 42 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Indiase fluitisten Shashank Subramanyam & Pravin Godkhindi in Muziekgebouw aan 't IJ Onderdeel van de serie World: traditie en vernieuwing gaan hand in hand 14 februari, 2023 In april en mei zijn er in de serie World van Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam drie concerten. We belichten onder meer het concert van de Indiase fluitisten Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi op 22 april 2023.
Flamenco Biënnale 2023 gaat 20 januari van start - 9 producties in 6 steden Van rauwe traditie tot ritmisch elektro-experiment 24 december, 2022 De negende editie van de Flamenco Biënnale toont van 20 januari tot 10 februari 2023 de vele gezichten van de hedendaagse flamencokunst met de internationale flamencotop. In Amsterdam, Arnhem, Brussel, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.
De Music Meeting video's - concerten en talks uit de All Ears Area Met o.a. Alaín Pérez, Djely Tapa, Rita Payés en Osain del Monte 30 december, 2022 Aan het eind van dit jaar kijken we terug op Music Meeting 2022 met een prachtige serie video's over wat zich allemaal afspeelde op een van de podia van Music Meeting, de All Ears Area, waar we met MixedWorldMusic de host waren en interviews met de festivalartiesten deden.
Ton Maas - Dat was 2022 - Op naar 2023 Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2022 - en vooruit naar 2023! 29 december, 2022 MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd.
Stan Rijven - Dat was 2022 - Op naar 2023 Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2022 - en vooruit naar 2023! 29 december, 2022 MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd.
Seb Bassleer - Dat was 2022 - Op naar 2023 Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2022 - en vooruit naar 2023! 27 december, 2022 MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd.
Rik van Boeckel - Dat was 2022 - Op naar 2023 Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2022 - en vooruit naar 2023! 27 december, 2022 MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd.
René van Peer - Dat was 2022 - Op naar 2023 Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2022 - en vooruit naar 2023! 28 december, 2022 MixedWorldMusic publiceert jaarlijks de MixedWorldMusic jaarlijst, resultaat van de Top 10 lijstjes die de redacteuren van MixedWorldMusic opstelden. In afzonderlijke artikelen hebben een aantal redacteuren de toelichtingen, terugblikken en vooruitzichten gepubliceerd.